Matstunt med groenn gris paa messe
KLARE FOR MESSE: Nils-Henning Nesje (T.V.) holder til i Langevåg og har blant annet samarbeidet med Gunnar Nagell-Dahl om matopplevelser. 
Nytt

Matstunt med «grønn» gris på messe

En langevåg-kokk, en helstekt gris og grønne alger er blant ingrediensene på Fritid2019 i helga.  

Marius Rosbach
26.04.2019
Over 130 utstillere innen kunst, helse og velvære, sport og friluftsliv, hytte, utemiljø og kortreist mat er representert når Fritid2019 arrangeres i Sparebanken Møre Arena lørdag og søndag.
Blant aktørene er lokalmatentusiast og bondelagskokk Nils-Henning Nesje fra Langevåg, som skal servere helstekt svin. Grisen kommer fra Sylte gardsslakteri og blir utbeinet før den fylles med kjøtt, krydder og mikroalgen chlorella vulgaris. Alger kan brukes som bindemiddel og som smak i kjøtt og sauser.
På messa vil publikum altså kunne spise helstekt gris med alger, «absolutt en smaksrik opplevelse», lover arrangøren.
Algen kommer fra prosjektet kalt «Algie 2 the future» hvor blant andre Høgskulen i Volda og Norsk institutt for bioøkonomi () deltar. Tanken bak algeprosjektet er at disse kan erstatte soyaprotein som ofte importeres fra områder med utrydningstrua regnskog.
NETT NO har da det i mars ble servert «algemeny» på Bjørke i Ørsta.
Les meir:

Publisert: 26.04.2019 18:24

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:34