Bothol Stolt Nielsen Anne Tafjord Seth Lene Trude Solheim Inger Synnøve Remme 11
SAMMEN: Styrelederne Botholf Stolt-Nielsen og Anne Seth (nr 2. f.v.) i henholdsvis næringsforeningen i Ålesund og næringsforumet i Haram, sammen med lederne av organisasjonene Lene Trude Solheim og Inger Synnøve Remme (t.h.). Foto: Næringsforeningen Ålesundregionen
Nytt

- Mener det er klare fordeler

Næringsforeningen i Ålesund representerer bedrifter med 15.000 ansatte etter vedtak om sammenslåing. Næringsforumet i Haram er snart historie.

Marius Rosbach
01.11.2022

Mandag vedtok som ventet generalforsamlingene i Haram Næring og Innovasjonsforum og Næringsforeningen Ålesundregionen å slå seg sammen.

- Vi mener det er klare fordeler med å danne én større og felles næringsforening. Ved å slå oss sammen skal vi styrke tilstedeværelsen, uttaler de to daglige lederne Inger Synnøve Remme og Lene Trude Solheim i en pressemelding.

Vil øke aktiviteten
Mens de to kommunene planlegger å skille lag i løpet av året, går næringsaktørene i Ålesund og Haram altså motsatt vei.

Remme og Solheim forteller at de vil styrke tilstedeværelsen og skape mer tid for aktiviteter.

Målet er å sikre rekruttering og god kompetanse, samt jobbe for gode rammebetingelser for næringslivet og bidra til økt verdiskaping i regionen. Sammenslåingen skal bidra til økt samarbeid mellom bransjer og bedrifter i regionen, samt godt samarbeid med både akademia og det offentlige, ifølge meldinga.

Nærmere 330 medlemmer
Samla representerer organisasjonene nærmere 330 medlemsbedrifter og flere enn 15.000 ansatte.

Haram Nærings og Innovasjonsforum bli etablert i 1992 som Haram Næringslag. I 2005 såg Haram Innovasjonsstudio dagens lys - og de gikk sammen med med næringslaget i 2013.

10. november feirer Næringsforeningen Ålesundregionen 175 år med jubileumsfest på Parken-hotellet.

Publisert: 01.11.2022 21:40

Sist oppdatert: 01.11.2022 21:58

Mer om