Nerlandsøybrua innfelt arild fuglseth foto Illustrasjon Kjetil Rambøll 11
SKAL BYGGE NY: Fylkeskommunen skal bruke mer enn 800 millioner kroner på Nerlandsøybru i Herøy. Samferdselsdirektør Arild Fuglseth (innfelt) må også håndtere et erstatningskrav etter anbudet. Illustrasjon: Rambøll
Nytt

Møter Prodtex neste måned om erstatningskrav

Fylkeskommunen brukte ei drøy uke på å journalføre e-post.

Marius Rosbach
12.10.2022

Tidlig i november vil trolig Møre og Romsdal fylkeskommune møte Prodtex i forbindelse med et erstatningskrav fra selskapet.

NETT NO omtalte nylig kravet som kommer etter at Ulstein-selskapet deltok i et FOU-prosjekt med fylkeskommunen i forbindelse med Nerlandsøybrua.

Vil trolig møtes tidlig i november
Prodtex mener de urettmessig blokkert fra konkurransen om å bygge brua, og viser i e-posten til at de kunne gjort jobben til mindre enn halve prisen.

– Vi skal ha et internt møte i sakens anledning for å forberede oss til et møte med Prodtex. Det vil trolig skje tidlig i november, forteller samferdselsdirektør Arild Fuglseth til NETT NO.

Journalført først etter åtte dager
Kravet om erstatning ble sendt i en e-post 21. september til Tine Steinset som ledet FOU-prosjektet. Siden hun ikke lengre har den rolla, videresendte hun e-posten til samferdselsdirektøren.

Først åtte dager seinere – 29. september – ble dokumentet journalført slik loven krever. Da hadde NETT NO dagen i forveien vært i kontakt med Fuglset og spurt etter dokumentet.

– Vi mottar veldig mange e-poster, og av og til kan det skje at vi ikke får journalført de samtidig som de er mottatt, forklarer Fuglseth om årsaka.

Skal skje kontinuerlig og fortløpende
Lovverket angir ingen frist for når et dokument skal journalføres, men Sivilombudet har flere ganger påpekt at det skal skje kontinuerlig og fortløpende.

NETT NO fikk innsyn i dokumentet 7. oktober, ni dager etter første førespørsel.

Dokumentet som er journalført, viser ikke når samferdselsdirektøren fikk videresendt e-posten. Det er også datert 29. september, åtte dager etter fylkeskommunen egentlig mottok e-posten.

Publisert: 12.10.2022 09:56

Sist oppdatert: 12.10.2022 17:38

Mer om