1904 green garden ålesund kafe foto marius
VEKST: Reisliv- og serveringbransjen er en av dem som bidra til økt etterspørsel etter arbeidskraft. Nav venter økt rift om arbeidskraften. Illustrasjonsfoto: Marius Rosbach
Nytt

Nav spår ledigheten vil falle mer

Arbeidsledighet på 1,7 prosent i april. Blir enda lavere i mai.

29.04.2022

Allerede i februar i år falt arbeidsledigheten under nivået fra før koronapandemine kom vinteren 2020, og har bare fortsatt å falle.

I april var 1,7 prosent av den registrerte arbeidsstyrken Møre og Romsdal helt arbeidsledige. Det utgjør 2396 personer.

Ledigheten i fylket har ikke vært lavere siden høsten 2012, ifølge Nav.

Utfordringene næringslivet har med å rekruttere ønsket kompetanse blir ikke lettere.
Stein Veland, direktør Nav Møre og Romsdal

Direktør Stein Veland i Nav Møre og Romsdal tror ledigheten forsetter å falle.

Krevende rekruttering
Høy aktivitet i næringslivet generelt, og ekstra fart i reiseliv og kulturnæringen etter at alle koronatiltak er borte, bidrar til at flere kommer i jobb.

I tillegg er mai - før studentene kommer ut i sommerjobbmarkedet - tradisjonelt den måneden med lavest ledighet i løpet av året.

- Det er veldig bra for de som er i jobb og så er det en utfordring til de som søker etter arbeidskraft, sier Veland til NETT NO.

25 ledige i Sykkylven
I Sykkylven, der spesielt møbelprodusenten Ekornes har økt bemanningen, er det nå bare 25 personer som er registrert som helt arbeidsledige. Det utgjør 0,6 prosent av den registrerte arbeidsstyrken og Sykkylven har lavest ledighet av alle kommunene i Møre og Romsdal.

På landsbasis er 1,9 prosent av arbeidsstyrken helt ledige.

- Utfordringene næringslivet har med å rekruttere ønsket kompetanse blir ikke lettere. Dette forsterkes av at tilgangen av nye arbeidssøkere holder seg på et lavt nivå. I løpet av april ble det kun registrert 369 nye arbeidssøkere hos Nav i Møre og Romsdal, sier Veland i en pressemelding.

Flest jobber i helse og omsorg
I alt 2294 nye stillinger ble lagt ut i i Møre og Romsdal i løpet av april i år, ifølge Navs registreringer.

Flest nye stillinger kom i kategorien helse, pleie og omsorg (625). Der er det samtidig registrert 116 helt ledige og 88 delvis ledige personer.

De nest største kategorien er industriarbeid og arbeid i reiseliv og transport, med 243 utlyste stilllinger i hver av de to kategoriene. Der er det henholdsvis 623 og 341 personer som er registert som helt ledige.

Publisert: 29.04.2022 11:35

Sist oppdatert: 29.04.2022 12:57

Mer om