Trine Hofseth Helgå foto Næringsforeningen Ålesundregionen 11
SAMARBEID: Trine E. Hofseth Helgå er prosjektansvarlig i Næringsforeningen Ålesundregionen for «Bli med Hjem 2022». Molde Næringsforum tok initiativ til arrangementet hvor også Kristiansund og Nordmøre Næringsforening er med. Foto: Næringsforeningen Ålesundregionen
Nytt

– For mange er det en aha-opplevelse å flytte hjem

Rekruttering til regionen er kanskje viktigere enn noen gang. Over 50 bedrifter er allerede påmeldt til jobbmesse i Oslo.

Marius Rosbach
04.02.2022

Kampen om arbeidskraft er blitt tøffere det siste året. Og næringsforeningene på Nordvestlandet jobber på ulike hold for å lokke flere til regionen.

«Bli med Hjem 2022» i Oslo er blant de større arrangementene, og går av stabelen ved The Hub 6. april.

Fredag føremiddag kan prosjektansvarlig Trine E. Hofseth Helgå hos Næringsforeningen Ålesundregionen melde at flere enn 50 bedrifter er påmeldt.

– Vi ønsker å møte folk fra fylket som har studert og jobbet ute noen år, og som tenker på å flytte hjem. Vi er også interessert i å møte folk som er nysgjerrige på dette flotte fylket vårt, forteller Helgå til NETT NO.

Flere «hjemflyttere» blir overraska
Helgå forteller at flere som flytter hjem, blir overraska over hva som møter dem.

– For mange er det en aha opplevelse å flytte hjem – og vi har mange som uttrykker hvordan ting har utviklet seg på mange plan i fylket vårt de siste årene. Her er det godt å leve – vi har et variert arbeidsmarked, gode plasser å bo - og rammer for en fin jobb-fritid balanse, legger hun til.

I tillegg til en jobbmesse - der bedrifter og offentlige aktører vil vise fram hvilke muligheter de kan tilby - blir det et dagseminar for næringslivet med rekruttering som tema.

Samarbeid «gir mer slagkraft»
«Bli med hjem» starta som et initiativ fra Molde Næringsforum og arrangementet er i dag et samarbeid mellom Kristiansund og Nordmøre Næringsforening, Molde Næringsforum og Næringsforeningen i Ålesund. Prosjektleder er Britt Blichfeldt i Molde.

– Samarbeid mellom byene gir mer slagkraft og vi vet at dette fungerer. Det er mange eksempler på bedrifter som har fått sårt tiltrengt ressurser etter tidligere arrangement, forteller Helgå.

Også kommuner, fylkeskommune og andre aktører kan delta.

Det er mange eksempler på bedrifter som har fått sårt tiltrengt ressurser etter tidligere arrangement
Trine E. Hofseth Helgå

Ålesund-treff i påska
Administrerende direktør Lene Trude Solheim i næringsforeningen forteller at mange bedrifter på Nordvestlandet melder et stort behov for mer arbeidskraft og kompetanse. Hun påpeker at det blir jobba på flere plan med å lokke flere folk til regionen.

I påska byr næringsforeningen inn til «Co-work» på Pir i Ålesund. Her inviteres personer som bor utenfor Oslo, til å møte bedrifter og folk i regionen.

– Skal vi sikre fremtidig rekruttering og opprettholde konkurransekraften, må vi jobbe på ulike nivå for å bygge omdømme til regionen. Næringsforeningen samarbeider med en rekke aktører og tenker langsiktig for å sikre rekruttering og vekst i regionen. Deltagelse på «Bli med hjem-kampanjen» er et av flere viktig tiltak, legger Solheim til.

Blant andre tiltak er U37 - et leder- og talentnettverk for unge under 37 år – og utviklingsprogrammet Talent Sunnmøre.

Har du lest NETT NO-magsinet 2021 om rekruttering? Les digital utgåve

Podium

E7/S1 Kjersti Kleven og Lene Trude Solheim om møteplassar for næringslivet i og etter korona.

Publisert: 04.02.2022 05:55

Sist oppdatert: 04.02.2022 11:26

Mer om