Maritime partner alusafe 1500 work illustrasjon maritime partner 11
SKAL TÅLE RØFFE FORHOLD: Den nye arbeidsbåten til Cermaq skal bygges i delvis resirkulert aluminium og er designet og utviklet i sin helhet av Maritime Partner. Illustrasjon: Maritime Partner
Nytt

Ny kontrakt på «viktig tidspunkt»

Maritime Partner med første avtale på spesialtilpassa arbeidsbåt til oppdrettskjempe.

Marius Rosbach
26.10.2021

Maritime Partner i Ålesund skal bygge ny arbeidsbåt for oppdrettskjempen Cermaq Norway. Båten skal leveres mot slutten av neste år.

Den nye båten er har navnet «Alusafe 1500 Work» og skal tåle røffe farvann på Finnmarkskysten, ifølge pressemeldinga fra selskapet.

– Kommer på et viktig tidspunkt
Båtbyggerselskapet i Ålesund har hatt utfordringer med å skaffe nok oppdrag som følge av koronapandemien.

– Kontrakten kommer på ett viktig tidspunkt for oss i Maritime Partner og vil gi aktivitet i teknisk avdeling umiddelbart og deretter sikre full aktivitet i verkstedet når utrustningen starter litt ut på nyåret, sier administrerende direktør Peder Myklebust i meldinga.

Maritime Partner-sjefen er spesielt glad for at de nå har sikra seg Cermaq på kundelista, og han håper kontrakten vil føre til mer samarbeid.

Bygd for lengre arbeidsoppdrag
Arbeidsbåten skal sørge for god komfort for lengre arbeidsøkter på anlegga til Cermaq i Nord Norge. Den 15 meter lange båter bygger på en tidligere dykkerbåt, som allerede er i bruk av flere operatører langs kysten.

– Nå har vi enda en variant spesialtilpasset kravene i oppdrettsbransjen, og den blir en viktig referansebåt, sier salgs- og markedsdirektør Arne K Dybvik i Maritime Partner i meldinga.

Båten er utrustet for ett mannskap på tre, blir sertifisert for seks personer og er spesialtilpasset for serviceoppdrag. Om bord blir det både kran, nokke og høytrykksspyler. Mannskapet har også ett lite verksted om bord i tillegg til lagerplass for verktøy og utstyr.

Publisert: 26.10.2021 11:12

Sist oppdatert: 26.10.2021 13:40

Mer om