Protomore ikuben framtidslaben 002
ÅLESUND: Nye partnere i Framtidslaben, fra venstre kommunikasjonsansvarlig i Framtidslaben Anne Bente Skjellum, daglig leder for iKuben Konrad Lillevevang, daglig leder for Framtidslaben Marielle Furnes Mannseth, daglig leder for Protomore Finn Amundsen, prosessleder i Protomore Ragna Brenne Bjerkeset og forretningsutvikler i Protomore Sjur Vindal. Kjersti Kleven - prosjektleder iKuben, var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Framtidslaben
Nytt

Nye partnere i Framtidslaben

Har samlet over 70 aktører i nettverket etter at NCE iKuben og Protomore er nye partnere.

30.06.2021

- Vårt formål er å styrke våre deltageres konkurransekraft og innovasjonsevne i globale markeder. Å legge best mulig til rette for at næringslivet i regionen skal lykkes i utvikling- og omstillingsprosesser, er en viktig del av det.

- Tettest mulig samarbeid med de mange kompetansemijøene i regionen ser vi gir gode synergier og muligheter innen bærekraftig innovasjon og utvikling. Vi gleder oss til å se hva dette bringer.

Det sier Konrad Lillevevang, daglig leder i NCE iKuben, etter at klynga har blitt en av partnerne til Framtidslaben.

FNs bærekraftsmål
Laben er oppretta og drevet av Ålesund kommune og blir utvikla i samarbeid med partnerne. Målet med nettverket er å stimulere til handlingsorienterte prosjekt. Prosjektene skal bidra til å nå FNs bærekraftsmål innen alle de tre bærekraftsområda økonomi, sosiale forhold og klima og miljø. Samtidig skal prosjektene skape verdier og muligheter for de involverte partene.

Ålesund kommune opplyser i en pressmelding at NCE iKuben er ei tverr-industriell klynge og et nasjonalt kompetansesenter for innovasjon og omstilling, med særlig fokus på digitalisering, bærekraft og forretningsmodeller. Bedrifter innen produksjon, teknologi, akademia, forskning og utvikling, og offentlig sektor deltar og eier klyngen. Administrasjonen ligger i Molde.

- Viktig å dra i samme retning
Også selskapet Protomore er ny partner. Promotore er et innovasjonsselskap som bistår bedrifter, gründere og organisasjoner regionalt og nasjonalt med omstilling og innovasjon. I 2016 åpna de Norges første industrielle innovasjonslab i Molde, og siden da har flere tusen deltagere deltatt på ulike workshops, blir det opplyst.

I pressemeldingen blir det opplyst at Protomore har et særlig fokus rundt digitalisering, bærekraft og forretningsmodeller og benytter sin egen metodikk.

Daglig leder i Framtidslaben Marielle Furnes Mannseth sier samarbeidsavtalen vil styrke alle de tre miljøene.

- Skal vi være en stemme å lytte til i omstillingsarbeid og innovasjon, er det viktig at vi drar i samme retning. Dette samarbeidet vil styrke arbeidet med bærekraftige løsninger i regionen.

- Tilbudet til partnere og nettverk blir enda bedra og vi kan bli enda sterkere i konkretisering av arbeidet for framtidsretta løsninger.

40 prosjekt
Framtidslaben har nå rundt 40 prosjekt i porteføljen sin. Laben er en del av FNs program for smarte og bærekraftige byer – United for Smart and Sustainable Cities (U4SSC) og er den andre laben i verden som samarbeider tett med FN-organisasjonen United Cities.

Både iKuben og Protomore er partnere til DigitalNorway som skal øke konkurransekraften til norske virksomheter. Protomore driver også hoippid.no for Molde kommune.

Publisert: 30.06.2021 14:02

Sist oppdatert: 30.06.2021 14:20

Mer om