Napier illustrasjon salt ship design 22
NYE BLØGGEBÅTER: Fartøyene som skal bygges ved Sefine-verftet i Tyrkia, skal leveres i 2024. De skal gå i trafikk mellom merder i Midt-Norge og Mowi sin fabrikk på Hitra. Illustrasjon Salt Ship Design
Nytt

Optimar-utstyr til to bløggebåter

Første store levering til norsk rederi.

Marius Rosbach
08.09.2022

Rederiet Napier har bestilt Optimar-ustyr til to nye bløggebåter, ifølge en pressemelding.

Leveransen gjelder systemet Optitube, som er Optimar sin nyeste løsning for skånsom fiskehåndtering og utblødning av fisk.

– Optitube er en teknologi som vi i Napier ser frem til å ta i bruk. Å optimalisere utblødningen, sammen med den skånsomme fiskehåndteringen og tilpasningsmuligheten om bord var avgjørende for vårt valg av dette systemet, uttaler administrerende direktør Kjetil Tufteland i Napier.

Første større kontrakt
Kontrakten er den første større Optimar-leveransen til rederiet, som skal ha bløggebåtene klare i 2024.

– Vi i Optimar er svært glade for at Napier har valgt vår løsning - og vi er trygge på at dette vil sikre dem god drift, optimal kvalitet og effektivitet i fabrikken om bord, samt best mulig kvalitet på sluttproduktet, uttaler salsjef Håvard Worren i Optimar.

Systemet skal gjøre at fisken kjøles effektivt, mens den blør ut gjennom å holdes i bevegelse med renset sjøvann. Det hjelper fisken å blø ut mer effektivt, noe som igjen vil bidra til å forbedre kvaliteten på sluttproduktet, ifølge meldinga.

Publisert: 08.09.2022 14:05

Sist oppdatert: 08.09.2022 14:16

Mer om