Terje Krøvel Trond Lars Nydal foto Kristin Vidhammer Sparebanken Møre
OPTIMISTER: Leder for bedriftsmarkedet i Sparebanken Møre, Terje Krøvel (t.v) og administrerende direktør Trond Lars Nydal (t.h). Foto: Kristin Vidhammer/Kristin Støylen
Nytt

Optimister på Nordvestlandets vegne

– De alle fleste bransjer ser ut til å ha positive utsikter. Det gjelder også oljeservice, forteller lederen for bedriftsmarkedet til Sparebanken Møre.

27.01.2022

Storparten av næringslivet på Nordvestlandet har klart seg godt gjennom koronapandemien og får et godt år også i år, venter Sparebanken Møre.

- Per i dag er det faktisk slik at de alle fleste bransjer ser ut til å ha positive utsikter. Det gjelder også oljeservice. Det er er lenge siden vi har sett så positive signal for dem (oljeservice-selskapene, som på Nordvestlandet først og er offshorerederiene, red. merk), sier Terje Krøvel, leder for bedriftsmarkedet i Sparebanken Møre til NETT NO.

Det er kultur- og underholdningsbransjen, reiseliv og restauranter som har hatt størst problem under koronapandemien.


For andre har den gitt et løft.

- For lokalt konkurrerende bedrifter har den nesten vært en styrking, sier Krøvel.

Per i dag er det faktisk slik at de alle fleste bransjer ser ut til å ha positive utsikter. Det gjelder også oljeservice
Terje Krøvel

158 millioner kroner i utbytte

Torsdag morgen sendte Sparebanken Møre ut tallene for 2021, som vanlig først blant de børsnoterte selskapene på Nordvestlandet (se tabell under).

Banken vil betale ut 158 millioner kroner i utbytte - 16 kroner per egenkapitalbevis - etter 2020. Sidan banken er dels selveid, dels eid av egenkapitalbeviseierne, vil det også satt av omlag 160 millioner kroner til utdeling til samfunnsnyttige formål.

– Vi har hatt god resultatutvikling gjennom hele året, og erfaringer vi har gjort oss viser at sparebankmodellen står sterkere enn noen gang, sier administrerende direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre i en børsmelding.

Les børsmelding her

Banken har økt utlånene ti bedriftsmarkedet med 5,4 prosent siste 12-månedersperiode sammenlignet med forrige 12-månedersperiode. I privatmarkedet er økningen 4,3 prosent.

Fysisk presentasjon i Oslo
En time etter tallene var lagt fram presenterte administrerende direktør Trond Lars Nydal regnskapet for investorer i Oslo.

Det er den andre fysiske resultatpresentasjonen siden koronapandemien kom.

Se presentasjonen her (også i opptak)

Sparebanken Møre delte ut et ekstraordinært utbytte etter at det viste seg at korona ikke ble til en krise for bankene, og banken ble vinner blant de børsnoterte selskapene fra Nordvestlandet i fjor.

Tøffere for bøndene
Mens kultur-, reiseliv-, restaurant- og hotellselskapene er på vei ut av de negative effektene av pandemien, peker Krøvel på landbruksnæringen som en næring som nå får det tøffere.

Grunnen er prisøkning på en rekke innsatsvarer samtidig, fra drivstoff til kraftfôr og gjødsel.

Sparebanken Møre

Pr. 4. kvartal. I mill. kroner

20212020
Inntekter15271507
Resultat før tap882883
Resultat før skatt833734
Sparebanken Møre
4. kvartal. I mill. kroner20212020
Inntekter380385
Resultat før tap206229
Resultat før skatt201194

Publisert: 27.01.2022 06:50

Sist oppdatert: 27.01.2022 09:07

Mer om