Optimisme i Fjordlaks
ÅLESUND: Anders Pedersen (80) fra Ålesund er gründer av Fjordlaks og daglig leder ved Karlsøybruket i Troms som ble oppsøkt i forbindelse med storaksjonen. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Pedersen: - Oppleves som absurd

Fjordlaks-gründeren bekrefter at han ble arrestert i forbindelse med den store fiskeriaksjonen.

Marius Rosbach
12.04.2023

Anders Pedersen fra Ålesund bekrefter overfor Fiskeribladet at han var blant dem som ble pågrepet av politiet i forbindelse med den omfattende aksjonen mot fiskerinæringen.

– Vi er blitt forelagt en siktelse som vi ikke kjenner oss igjen i. Hele den krigsliknende aksjonen oppleves som absurd, forteller han til bransjeavisa.

Christin Pedersen i Ålesund-selskapet Fjordlaks har tidligere bekreftet at datterselskapet deres Karlsøybruket i Troms, var blant plassene som ble oppsøkt i forbindelse med storaksjonen mot flere fiskeriaktører.

Det ble også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund.

Til sammen tre personer ble pågrepet i løpet av den første dagen. Alle tre – blant dem Pedersen – er nå sluppet løs.

Det er opplyst at tre personer og fire selskap er sikta i saka så langt. Kun én person ble varetektsfengslet.

Politiet mistenker at det er begått brudd på fiskerilovgivningen i forbindelse med ilandføring av fisk, i tillegg til overtredelser av regnskapsloven.

Pedersen vil ikke kommentere saka mer detaljert per nå og sier han ikke vet mer enn innholdet i siktelsen.

Han legger likevel ikke skjul på at han er sjokkert over arrestasjonen. Pedersen forteller at myndighetene gjentatte ganger har hatt aksjoner retta mot Fjordlaks, «uten at det har ført til noe som helst».

Publisert: 12.04.2023 15:47

Sist oppdatert: 12.04.2023 16:03

Mer om