Rekrutteringsmøte Molde Næringsforum romjul arkivfoto Molde Næringsforum
TRENGER ARBEIDSKRAFT: Næringslivet i Molde må kanskje avlyse rekrutteringsarrangementet i Molde rådhus i romjulen, men satser på felles annonsekampanje for tredje gang på ett år. Bilete er frå eit tidligere arrangement. Arkivfoto: Molde Næringsforum.
Nytt

Relanserer trainee-ordning

Molde-regionen har nesten 200 utlyste jobber . Næringslivet går sammen om sin tredje rekrutteringskampanje på ett år.

08.12.2021

Næringslivet i Molde-regionen gikk sammen om sin første felles rekrutteringskampanje ved juletider 2020. Det gav mersmak, og nå i desember er kampanje nummer tre i gang, med nesten 200 ledige jobber utlyst.

Målet er å nå folk over hele landet, gjennom annonser og sosiale medier.

Erfaringen er at felles kampanjer med flere ulike stillinger og jobber gir bedre uttelling enn om jobbene lyses ut en og en, sier prosjektleder Britt Blichfeldt i Molde Næringsforum, som koordinerer kampanjen. Med mange jobber utlyst samtidig treffer kampanjen begge to i et par, og gjør det dermed lettere for flere å velge arbeid og bosted i Molderegionen.

Trainee-ordning
Molde har tidligere hatt en trainee-ordning for å rekruttere ingeniører til regionen. Den ordningen har ligget på is noen år, men nå arbeider næringsforeningen for reetablere ordningen, med håp om å komme i gang høsten 2022, sier Blichfeldt.

Denne gangen er planen å etablerer en traineeordning for alle bransjer og yrker. Det kommer an på hvilke bedrifter som vil være med.

Forrige gang var ordningen to-årig, nå kan den bli ettårig. Detaljene om hvordan ordningen skal bli blir avklart i løpet av desember eller tidlig neste år, ifølge Blichfeldt.

Romjulstreff avlyst
Næringsforeningen hadde også planlagt et rekrutteringsarrangement i romjulen der målet er å la bedrifter får presentere seg for unge, som enten bor i regionen eller er hjemme i forbindelse med juleferien.

Akkurart som i fjor er det tradisjonelle treffet i rådhuset i Molde avlyst på grunn av smitteverntiltakene.

Publisert: 08.12.2021 12:33

Sist oppdatert: 10.12.2021 08:45