Robin roger halsebakk foto marius ogne 11
Robin Halsebakk (t.v.) har starta i jobben som daglig leder i brønnbåtrederiet. Faren Roger Halsebakk tar over som styreleder etter Anders Hvide. Foto: Ogne Øyehaug/Kristin Vidhammer
Nytt

Robin er ny sjef i Sølvtrans

Tar over farens rolle i brønnbåtrederiet.

Marius Rosbach
01.12.2021

Robin Halsebakk er ny daglig leder i Sølvtrans-rederiet, som faren Roger Halsebakk har bygd opp. Det opplyser selskapet i ei pressemelding onsdag.

Robin har jobbet som både matros, forretningsutvikler og logistikkansvarlig i rederiet, før han i 2019 ble operasjonssjef og viseadministrerende direktør.

– Han får jobben fordi han har vist seg verdig til å gjøre jobben som skal til. Han har gjennom sitt årelange arbeid innen ulike fagområder bevist at han virkelig kan ta dette selskapet videre, der kravene til forståelse av generell drift, tekniske kunnskaper, innovasjon, fiskevelferd og biosikkerhet fortsatt skal stå i fremste rekke for selskapets drift, uttaler Roger Halsebakk.

Eier en firedel sammen med søstera
Robin Halsebakk startet å jobbe i rederiet ved siden av skolegang. Under studiene tok han en bachelor ved Trondheim Økonomiske høgskole og har en master innen finans ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

– Jeg er stolt over å få videreføre det Roger har bygd stein på stein gjennom snart 35 år. Sølvtrans er verdensledende innenfor frakt av levende fisk, og det skal vi fortsette å være, uttaler Robin i meldinga.

Han er også profilert for å ha sykla og rodd til inntekt for kreftsaka. Søstera Anja Halsebakk driver Rosenlund på Sandsøya, hvor familien investerer betydelig i å bygge opp en reiselivsdestinasjon.

Tidligere i år gjennomførte familien et generasjonsskifte på eiersida, ved at Robin og Anja overtok rundt en firedel hver i investeringsselskapet Ronja Capital II.

Robin sonja roger halsebakk foto privat 11
INNSAMLINGSAKSJON: Robin Halsebakk har flere ganger samla inn pengar til kreftsaka ved å sykle eller ro. Her med søsteren Sonja og faren Roger. Foto: Privat

Blir styreleder
Sølvtrans er blant verdens største brønnbåtrederi og de har planer om å bygge 20 nye brønnbåter innen 2025. Rederiet ble startet opp av Roger Halsebakk og tre kompanjonger i 1986, før Halsebakk tok selskapet videre på egenhånd fire år seinere.

– Jeg skal selvfølgelig ikke trekke meg ut av Sølvtrans. Sølvtrans er fortsatt den største investeringen til Ronja Capital II, men jeg går over i rollen som styreformann i stedet. I tillegg skal jeg bruke mer tid på våre investeringer som gjøres innenfor vårt investeringselskap Ronja Capital II, uttaler Roger Halsebakk.

Sølvtrans skipsdåp robin roger halsebakk foto sølvtrans 11
STARTA TIDLIG: Robin Halsebakk (t.h.) starta tidlig å jobbe i rederiet ved siden av skolegang. Nå har han tatt over som daglig leder for brønnbåtrederiet faren har bygd opp. Foto: Sølvtrans

Publisert: 01.12.2021 13:48

Sist oppdatert: 03.12.2021 15:43

Mer om