Sigbjørn Nordstrand Hans Jørgen Fedog Foto Green Yard Kleven 111
SAMARBEID: Sigbjørn Nordstrand (t.v.) og Hans Jørgen Fedog ser frem til det nye samarbeidet. Her står de i robothallen ved Green Yard Kleven, der mye av den robotiserte stålproduksjon skal foregå. Foto: Green Yard Kleven
Nytt

Samarbeider om robotisert stålproduksjon

Prodtex installerer seg ved Green Yard Kleven.

Marius Rosbach
07.09.2023

Green Yard Kleven og Prodtex har inngått en samarbeidsavtale om robotisert stålproduksjon, ifølge ei pressemelding.

I første omgang dreier det seg om en treårig samarbeidsavtale, og Prodtex er allerede i gang med å installere seg i robothallen på verftet.

– Vi er svært fornøyde med å kunne etablere oss på Green Yard Kleven. Dette øker kapasiteten vår som igjen gir oss mulighet til å ta på oss flere prosjekter. Vi setter stor pris på samarbeidet og er i full gang med deler av produksjonen allerede, uttaler administrerende direktør Sigbjørn Nordstrand i Prodtex.

Kapasitet på 2000 tonn i året
Robotlinja har en kapasitet på opptil 2000 tonn i året, og ble først tatt i bruk da Kleven-verftet bygde flere ekspedisjonsskip for Hurtigruten.

Avtalen øker også kapasiteten ved verftet, som i lengre tid har hatt et ønske om å få i gang denne typen produksjon.

– Dette betyr at vi igjen kan tilby lokal robotisert stålproduksjon til våre kunder, og vi får bli med på utviklingen av den nyeste teknologien gjennom ekspertisen til Prodtex - i våre fasiliteter, uttaler daglig leder Hans Jørgen Fedog i Green Yard Kleven.

Tilbake på «gamle trakter»
Prodtex har produksjon av blant annet bruer på Fiskåholmen i Vanylven og designkontor i Ulsteinvik.

Selskapet har utviklet en metode for robotisert lasersveis av ulike stålkonstruksjoner.

Prodtex ble startet av blant andre Tore Roppen, som tidligere jobbet som produksjons- og innkjøpssjef ved Kleven-verftet.

Publisert: 07.09.2023 11:21

Sist oppdatert: 07.09.2023 22:26

Mer om