Leif Rov Aasmund Vaage foto Ogne
VINDKRAFTSATSING: Dei siste åra har Vertikal Service satsa på oppdrag både for vannkraft- og vindkraftindustrien. Åsmund Vaage (t.h.) grunnla selskapet i 2003 og har vært største aksjonær med 73,9 prosent av aksjene. Til venstre Leif Røv, som leder vindkraftsatsingen. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Selger vekstselskap til Archer-konsernet

Vertikal Service i Volda får ny storeier.

Marius Rosbach
15.03.2024

Aksjonærene i Vertikal Service har inngått en avtale med Archer Norge As om salg av 65 prosent av selskapet og Vertikal Service, ifølge en pressemelding.

De resterende 35 prosentene av selskapet, vil være eid av dagens aksjonærer, som alle blir med videre, forteller daglig leder Stine Veie Haug til NETT NO.

Betalingen er en kombinasjon av 25 millioner kroner i kontanter, i tillegg til at selskapet får tilført oppdrag fra oljeserviceselskapet, går det fram av en melding fra den nye storeieren.

Har vokst kraftig
Selskapet som ble startet i 2003, har vokst kraftig de siste årene. Senest forrige uke ble det kjent at Volda-firmaet la bak seg et nytt superår i fjor med kraftig vekst i inntekter og overskudd.

– Selskapets styre har over tid vurdert ulike alternativer for å videreutvikle selskapet innen selskapets markedssegmenter og samtidig sikre lønnsom vekst, heter det i pressemeldingen fra Volda-firmaet.

Acher-sjef Dag Skindlo mener oppkjøpet samlet sett har et betydelig langsiktig potensial for synergier og vekst, går det fram av meldinga.

Får tilført betydelig arbeid
Vertikal Service har i dag 125 ansatte og vil bestå som et eget selskap i Archer-konsernet.

Selskapet vil få tilført en betydelig prosjektportefølje innen olje og gass som sikrer arbeid gjennom hele året, blir det opplyst videre.

– Vi skal bygge selskapet videre med hovedkontor i Volda, og har store forventninger til hva vi skal skape sammen i fortsettelsen, uttaler Stine Veie Haug i meldinga.

Publisert: 15.03.2024 13:42

Sist oppdatert: 15.03.2024 14:17

Mer om