Ser mer optimistisk paa aarene framover
ÅLESUND: Survitec Norway har tradisjonelt vært store på passasjerskip og fiskefartøy, men retter seg nå også mer mot offshore og alle skipssegment. Her er adm. direktør Stein Frode Bulling-Ness (til v.) og Tormod Roth, driftsleder på serviceavdelinga i Ålesund. 
Nytt

Ser mer optimistisk på årene framover

Etter offshorenedturen har Survitec Norway nå omsetningsvekst, til tross for et fortsatt krevende marked. 

Kristin Vidhammer
31.08.2018

Survitec Norway, som tidligere het Brude as og var en del av Koppernæs-konsernet, er leverandør av maritimt brann-, rednings- og sikkerhetsutstyr.

Selskapet ble kjøpt opp av det internasjonale konsernet Survitec i 2013. Gruppa leverer sikkerhetsutstyr til forsvar, marin-, offshore- og luftfartbransjen. Gruppa har åtte produksjonssiter internasjonalt, der de blant annet lager flåter, redningsvester og redningsdrakter.

Oppkjøp med god match
I desember i 2016 kjøpte Survitec Group også hele sikkerhetsbiten av Wilhelmsen Gruppen. Wilhelmsen gikk samtidig inn på eiersiden i Survitec. Med dette kjøpet har Survitec Norway fått en komplementær produktportefølje.

- Vegen videre etter oppkjøpet har vært interessant. Det er en gamechanger og en veldig god match. For oss innebærer dette en stor omsetningsøkning og det var det største oppkjøpet gruppa har gjort noen gang, sa adm. direktør Stein Frode Bulling-Ness i Survitec Norway til NETT NO i mai i fjor.

Les også: Godt posisjonert for vekst framover

- Det er veldig spennende. Mens vi i Survitec Norway tradisjonelt har vært store på passasjerskip og fiskefartøy, vil det nå bli mer mot offshore og alle skipssegment, sa Bulling-Ness videre.

Dermed har de blitt en komplett leverandør - både på nybygg og skip i drift - og både på sikkerhetsprodukt og servicetjenester.

Fikk merke offshorenedturen
Etter offshorenedturen begynte, fikk Survitec Norway naturlig nok utfordringer i markedet. Dermed sank omsetningen betydelig, men siste to årene er omsetningen økt og er oppe på 2009-nivået igjen.

I fjor ble ble omsetningen 116 millioner kroner og resultat før skatt et underskudd på 8 millioner kroner (se tabell).

- Vi skulle gjerne hatt både høyere omsetning og bedre resultat. Men et hakk lenger fram ser det lyst ut. Spesielt er aktiviteten på fergesida god, og som er et viktig segment for oss, påpekte Bulling-Ness i fjor.

En stor del av virksomheten er rettet mot evakueringssystem for innenriks passasjerfartøy, der de har i lengre tid hatt en solid markedsandel. I fjor så man også en stor økning i kontrahering av nybygg innenfor norske ferger.

Satser enda mer på service
De tar også service på flåter og evakueringssystem til skip og andre sikkerhetssystem. Survitec kjøpte i 2016 også opp et selskap som tar service på livbåter og utstyr til livbåter

- Vi satser nå enda mer på service, og der service vil utgjøre mer enn 60 prosent av virksomheten framover. Vi er godt posisjonert for vekst framover gjennom å lage ei solid servicebedrift, sa han videre.

Survitec jobber langsiktig og målet er å selge komplette pakker til rederi med service i ettertid.

Ser mer optimistisk på årene framover
Styret skriver i årsmeldinga at de tidligere har hatt god framgang i salget av marine evakueringssystemer, og at dette gjør at de gjennom samarbeid med øvrige selskap i Survitec Group-konsernet nå står ytterligere styrket i konkurransen på markeder utenfor Norge.

De ser også mer optimistisk på årene som kommer enn tidligere. De har også iverksatt tiltak for å bedre lønnsomheten i konsernet og med store omstillinger internt i selskapet.

- Det er en positiv trend i omsetningen, til tross for et krevende marked, skriver de blant annet.

Survitec Norway har hovedkontoret og servicestasjon i Ålesund, samt servicestasjoner i Stokmarknes, Bergen og Stavanger. Hovedkontoret i Ålesund har ansvar for både Norge, Sverige og Danmark.

Det var i fjor 58 årsverk i Norge, hvorav ca. 30 ansatte i Ålesund.


Publisert: 31.08.2018 09:02

Sist oppdatert: 07.09.2021 13:43