Kiloprisen på tørka sjøpølse er no oppe i rundt 15.000 kroner kiloen, tre gangar meir enn då Møreforsking starta på forsking på sjøpølse i 2004/2005, seier Margareth Kjerstad, forskar og ansvarleg for sjøpølseforskinga i Møreforsking.
Eitt av prosjekta Møreforsking arbeider med å å finne nye metodar for å fiske sjøpølsene. Etterspørselen er ikkje problemet, nøkkelen til ein kommersiell suksess er effektive fangstmetodar, i følgje Kjerstad.
I dag presenterte hos sjøpølsesatsinga for fiskeriminister Harald Tom Nesvik, som skal opne NVE Blue Legasea sin klyngekonferansen i ettermiddag.
Møreforskingsjef Agnes Gundersen, som skal presentere potensialet i sjøpølser og andre artar på konferansen i dag, anslår den moglege verdien av eit kommersielt sjøpølsefiske til å vere på fleire hundre millionar kroner i året.
Utvikle oppdrett av sjøpølser.
Kartlegge sesongvarsisjonar i kvaliteten på sjøpølse, for å finne når det løner seg best å driver fiske.
Bygge opp eit nordisk/canadisk nettverk for sjøpølseforskarar.
Eitt av prosjekta Møreforsking arbeider med å å finne nye metodar for å fiske sjøpølsene. Etterspørselen er ikkje problemet, nøkkelen til ein kommersiell suksess er effektive fangstmetodar, i følgje Kjerstad.
I dag presenterte hos sjøpølsesatsinga for fiskeriminister Harald Tom Nesvik, som skal opne NVE Blue Legasea sin klyngekonferansen i ettermiddag.
Mange-millionfiske
Kjerstad vonar at resultat frå fangstforskinga kan vere klar alt til våren.Møreforskingsjef Agnes Gundersen, som skal presentere potensialet i sjøpølser og andre artar på konferansen i dag, anslår den moglege verdien av eit kommersielt sjøpølsefiske til å vere på fleire hundre millionar kroner i året.
Forskar på oppdrett
Kjerstad og Møreforsking har fleire prosjekt gåande for å kommersialisere sjøpølser, i tillegg til fangstprosjektet:Utvikle oppdrett av sjøpølser.
Kartlegge sesongvarsisjonar i kvaliteten på sjøpølse, for å finne når det løner seg best å driver fiske.
Bygge opp eit nordisk/canadisk nettverk for sjøpølseforskarar.
Publisert: 31.01.2019 15:08
Sist oppdatert: 10.02.2021 14:30