Sjoepoelser for fleire 100 millionar
HAR SMAKT: Fiskeriminister Harald Tom Nesvik hevdar han har smakt sjøpølse ein gang. Her held han ei, medan Møreforsknings leiar for sjøpølseforskinga (t.v), Margreth Kjerstad,  fortel om forskingsprosjekta som pågår. 
Nytt

Sjøpølser for fleire 100 millionar

Verdien av sjøpølsefiske kan bli på fleire hundre millionar kroner i året seier Møreforskingsjef Agnes Gundersen.

31.01.2019
Kiloprisen på tørka sjøpølse er no oppe i rundt 15.000 kroner kiloen, tre gangar meir enn då Møreforsking starta på forsking på sjøpølse i 2004/2005, seier Margareth Kjerstad, forskar og ansvarleg for sjøpølseforskinga i Møreforsking.
Eitt av prosjekta Møreforsking arbeider med å å finne nye metodar for å fiske sjøpølsene. Etterspørselen er ikkje problemet, nøkkelen til ein kommersiell suksess er effektive fangstmetodar, i følgje Kjerstad.
I dag presenterte hos sjøpølsesatsinga for fiskeriminister Harald Tom Nesvik, som skal opne NVE Blue Legasea sin klyngekonferansen i ettermiddag.

Mange-millionfiske

Kjerstad vonar at resultat frå fangstforskinga kan vere klar alt til våren.
Møreforskingsjef Agnes Gundersen, som skal presentere potensialet i sjøpølser og andre artar på konferansen i dag, anslår den moglege verdien av eit kommersielt sjøpølsefiske til å vere på fleire hundre millionar kroner i året.

Forskar på oppdrett

Kjerstad og Møreforsking har fleire prosjekt gåande for å kommersialisere sjøpølser, i tillegg til fangstprosjektet:
Utvikle oppdrett av sjøpølser.
Kartlegge sesongvarsisjonar i kvaliteten på sjøpølse, for å finne når det løner seg best å driver fiske.
Bygge opp eit nordisk/canadisk nettverk for sjøpølseforskarar.

Publisert: 31.01.2019 15:08

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:30