Allgrunn Pressebilde
SAMARBEID: Fra venstre Thorstein Gjerde (daglig leder Opshaug), Jens Opshaug (styreleder Opshaug), Tarjei Rødset (daglig leder Aco Anlegg), Rolf Anders Håberg (daglig leder Busengdal), Jan-Arne Svendsen (prosjektleder Allgrunn), Bjørn Busengdal (driftssjef Busengdal) og Lars Tore Opshaug (anleggsleder Opshaug). Foto: Anlegg og Transport
Nytt

Skifter navn og vil samarbeide mer

De har samarbeidet om Nordøyvegen. Ørskogfjellet og Subsea7 på Vigra. Nå vil de lenger ut i landet.

27.03.2023

Grunnentreprenøren Anlegg Nordvest skifter navn til Allgrunn. Bak satsingen står ACO Anlegg i Tennfjord, Busengdal i Stordal og Opshaug på Stranda.

– Tanken bak etableringen var ønsket om å ha et mer relevant tilbud på mellomstore og store prosjekter - også utenfor egen region. Gjennom å samle ledende lokale grunnentreprenører i et arbeidsfellesskap ønsker vi å utforske mulighetsrommet som oppstår ved å forene krefter i én sterk regional aktør.

Det sier Rolf Anders Håberg, daglig leder i Busengdal, i en pressemelding.

- Kan snu oss fort
De tre selskapene omsatte for over en halv milliard kroner i 2021, fordelt på 266 millioner på Aco Anlegg, 247 millioner på Busengdal og 99 millioner på Opshaug.

Nå vil de vokse jennom samrbeid og sikter seg inn på å konkurrere om oppdrag også utenfor Nordvestlandet. Gjennom Allgrunn vil de sammen tilby del- og hovedentrepriser i det offentlige og private.

- Allgrunn er en uavhengig aktør, med korte beslutningslinjer og effektive systemer. Dette gjør at vi kan snu oss fort og utvise høy fleksibilitet i prosjektene. Høy vilje til samarbeid, effektiv erfarings- og kompetansedeling samt en komplett maskinpark legger premissene for en aktør med forutsetninger for å være dominant regionalt og anerkjent nasjonalt, sier Thorstein Sten Gjerde, daglig leder i Opshaug, i pressemeldingen.

Nytt navn og ny visuell identitet er utviklet av design- og kommunikasjonsbyrået Havnevik.

Publisert: 27.03.2023 09:58

Sist oppdatert: 27.03.2023 09:58

Mer om