Carina Gjendemsjo montasje sabrura foto Sabrura Sushi and Sticks 11
REKORDER: Daglig leder Carina Gjendemsjø ved Sabrura Sticks and Sushi på Moa-senteret i Ålesund, kan for andre år på rad notere nye rekordtall i både driftsinntekter og resultat. Foto: Privat
Nytt

Solgte mer sushi enn noen sinne

Omsatte for nær 50 millioner kroner ved tre restauranter på Nordvestlandet i fjor.

Rolf Hansen
29.07.2024

Sabrura Sticks and Sushi-kjeden på Nordvestlandet har i løpet av få år etablert seg som en stor aktør i serveringsbransjen på Nordvestlandet.

I løpet av fjoråret solgte de sushi for nær 50 millioner kroner ved tre restauranter i Ålesund, Molde og Kristiansund.

Regnskapene for 2023 viser at kjedens spiseplasser på Moa og i Molde økte både i omsetning og fortjeneste i fjor. I Kristiansund gikk de litt tilbake (se tabeller under).

Økte overskuddet på Moa
På Moa i Ålesund etablerte Sabrura seg i 2018, da den nyeste delen av kjøpesenteret åpnet.

Siden har mange kunder vært innom, og i 2023 spiste de sushi for rekordhøye 20,2 millioner kroner. En vekst i omsetningen på 13,5 prosent fra året før.

Resultatet før skatt endte på 1,3 millioner kroner, som var en forbedring på 40 prosent fra 2022.

Ifølge proff.no har daglig leder Carina Gjendemsjø personalansvaret for 35 ansatte i forskjellige stillingsbrøker. Selskapet hadde 13 årsverk i arbeid i fjor.

– Vi gleder oss til å jobbe videre med den positive utviklingen Sabrura på Moa har. Jeg har med meg et fantastisk team og konsept, og vi har store ambisjoner for videre vekst, sa hun til Nett No i fjor om utviklingen i restauranten.

Sabrura Moa As
Tal i mill. kroner20232022
Driftsinntekt20,217,7
Driftsresultat1,20,9
Resultat før skatt1,30,9

Utspring fra Trondheim
Den opprinnelige Trondheim-baserte sushikjeden ble landsdekkende etter oppkjøpet av Bitastad i forkant av pandemien. Selskapet har Salvesen & Thams med Gustav Witzøe og familie samt Bjørn Wiggen som de største eierne.

Tross tøffere konkurranse i markedet, vokser kjeden videre. Enkelt, familievennlig og stort volum er stikkordene for Sabrura-konseptet.

Sentralt i satsingen er en folkelig profil med blant annet et buffétkonsept, der gjestene kan spise så mye sushi og sticks de orker. I tillegg er en à la carte- meny tilgjengelig. Til det kjeden beskriver som overkommelige priser.

Suksess direkte i Molde
Sabrura Roseby etablerte seg i Molde i mai 2021. Det ble en suksess på direkten med nærmere 11 millioner kroner i omsetning og 0,9 millioner i resultat før skatt samme år.

– I og med at vi startet opp i mai, så er det mer eller mindre et halvårsresultat. Sånn sett er det et veldig godt resultat, som vi er veldig fornøyde med. De ansatte har virkelig levert, men vi jobber hver dag for å bli bedre, sa daglig leder Freddy Hessvik blant annet til Romsdal Budstikke.

Siden har moldenserne fortsatt å meske seg med maten fra Sabrura. I 2023 noterte restauranten sin høyeste omsetning hittil på nær 16 millioner. Resultatet før skatt var også hårfint bedre enn i 2022.

Sabrura Roseby As
Tal i mill. kroner20232022
Driftsinntekt15,714,5
Driftsresultat0,90,7
Resultat før skatt0,90,7
Sabrura Futurua As (Kristiansund)
Tal i mill. kroner
2023
2022
Driftsinntekt
13,9
14,2
Driftsresultat
0,1
0,5
Resultat før skatt
0,1
0,4

Publisert: 29.07.2024 05:00

Sist oppdatert: 29.07.2024 08:54

Mer om