Gjennom sitt felleseide selskap Silk Bidco byr Hegnar, Stordalen og et britisk investeringsfond - TDR Capital - de øvrige eierne i selskapet syv kroner pr. aksje. Silk Bidco kontrollerer 55,87 prosent av aksjen i Hurtigruten, og budet verdsetter Hurtigruten ASA til 2,9 milliarder kroner.
Hegnar var største eier allerede før budet kom, med 33 prosent av aksjene.
For Hegnar betyr budet at han fortsatt skal være medeier gjennom Silk Bidco, men selger en stor post av sine aksjer til TDR Capital og blir indirekete eier av fem prosent av Hurtigruten. Salget gir ham en gevinst på rundt en halv milliard kroner, .
"De habile styremedlemmene i Hurtigruten har foretatt en detaljert gjennomgang av betingelsene og vilkårene i Tilbudet. Tilbudet reflekterer Hurtigrutens strategiske og finansielle verdier og representerer en betydelig premie i forhold til aksjekursen. I tillegg til at det vil føre til verdier for aksjonærene, ser de habile styremedlemmene muligheten for at Hurtigruten kan fortsette sin vekststrategi under Silk Bidcos eierskap. Hurtigruten er et veldrevet selskap med betydelig potensiale. Vi tror at dette potensialet vil bli oppnådd raskere og mer effektivt med Silk Bidco om bord. Det habile styret anbefaler aksjonærene å godta Tilbudet."
"Tilbudet representerer et spennende nytt kapittel for Hurtigruten, våre gjester, medarbeidere og samarbeidspartnere. Under det potensielle nye eierskapet vil selskapet dra nytte av erfarne investeringspartnere som med sitt engasjement, gode resultater og sitt langsiktige perspektiv vil kunne innebære sterk støtte for å oppnå selskapets fulle potensiale og langsiktige ambisjoner."I følge meldingen kommer Silk Bidco til å støtte Hurtigrutens planer om videre vekst, beholde hovedkontoret i Tromsø og beholde antall ansatte.
Om Stordalen og Hegnar får full kontroll i Hurtigruten er det trolig en større aktør som satser videre i reiselivsmarkeddet de ser for seg. Stordalen kontrollere hotellkjeden Choice, og eierskapet kan gjøre det lettere å utvikle et samarbeid mellom hotellene og hurtigruten.
Hegnar var største eier allerede før budet kom, med 33 prosent av aksjene.
For Hegnar betyr budet at han fortsatt skal være medeier gjennom Silk Bidco, men selger en stor post av sine aksjer til TDR Capital og blir indirekete eier av fem prosent av Hurtigruten. Salget gir ham en gevinst på rundt en halv milliard kroner, .
Enstemmig styre-ja
Helene Jebser Anker, nestleder i styret i Hurtigruten, kommenterte tilbudet slik i en børsmelding:"De habile styremedlemmene i Hurtigruten har foretatt en detaljert gjennomgang av betingelsene og vilkårene i Tilbudet. Tilbudet reflekterer Hurtigrutens strategiske og finansielle verdier og representerer en betydelig premie i forhold til aksjekursen. I tillegg til at det vil føre til verdier for aksjonærene, ser de habile styremedlemmene muligheten for at Hurtigruten kan fortsette sin vekststrategi under Silk Bidcos eierskap. Hurtigruten er et veldrevet selskap med betydelig potensiale. Vi tror at dette potensialet vil bli oppnådd raskere og mer effektivt med Silk Bidco om bord. Det habile styret anbefaler aksjonærene å godta Tilbudet."
Skal vokse
Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten, er optimistisk til nye eiere:"Tilbudet representerer et spennende nytt kapittel for Hurtigruten, våre gjester, medarbeidere og samarbeidspartnere. Under det potensielle nye eierskapet vil selskapet dra nytte av erfarne investeringspartnere som med sitt engasjement, gode resultater og sitt langsiktige perspektiv vil kunne innebære sterk støtte for å oppnå selskapets fulle potensiale og langsiktige ambisjoner."I følge meldingen kommer Silk Bidco til å støtte Hurtigrutens planer om videre vekst, beholde hovedkontoret i Tromsø og beholde antall ansatte.
Hotell og båt
I forrige uke varslet Fjord 1 at selskapet skiller ut reiselivsvirksomheten i et eger selskap og øker satsingen på turistmarkedet. En av bergrunnelsen er at reiselivet trenger større selskaper.Om Stordalen og Hegnar får full kontroll i Hurtigruten er det trolig en større aktør som satser videre i reiselivsmarkeddet de ser for seg. Stordalen kontrollere hotellkjeden Choice, og eierskapet kan gjøre det lettere å utvikle et samarbeid mellom hotellene og hurtigruten.
Publisert: 25.09.2017 14:33
Sist oppdatert: 10.02.2021 13:38