Sindre veblungsnes trine klemetsen foto 11
PRIMUS MOTORER: Daglig leder Sindre Veblungsnes og gründer Trine Klemetsen, sammen med åtte frilansere, utgjør bidragsyterne til Bypatrioten. Foto: Bypatrioten
Nytt

Stø kurs gjennom koronatida

Bypatrioten opplevde at informasjonen deres ble viktigere for ålesunderne under pandemien.

Marius Rosbach
11.06.2022

En skulle kanskje tro at to år med koronapandemi kunne skapt problemer for annonseinntekter og tilgang på støttespillere for en virksomhet som Bypatrioten.

Men byutviklingsprosjektet lever i beste velgående på sjuende året, viser 2021-regnskapet som nylig ble offentliggjort.

– Pandemitida har gått ganske greit for oss, og vi har støttespillere som stort sett har fulgt oss hele veien, forteller daglig leder Sindre Veblungsnes til NETT NO.

To ansatte pluss frilansere
Tallene fra i fjor viser at inntektene endte på i overkant av 2,5 millioner kroner. Slik har det vært de siste fem åra (se tabell under).

De siste to regnskapsåra har selskapet også hatt god lønnsomhet med en driftsmargin på mer enn ti prosent. I tillegg til Velblungsnes, sørger drifta av Bypatrioten for lønn til gründer Trine Klemetsen og åtte faste frilansere.

– Vi har en sunn økonomisk drift, og det er ikke noe mål i seg selv for oss å vokse, forteller Veblungsnes.

Opplevde økt behov for informasjon
I løpet av pandemien opplevde de at behovet for informasjon hos byens befolkning var stort.

Stadig skiftende smittevernregler – gjerne med lokale varianter – gjorde at butikker og spisesteder fikk et stort behov for å kommunisere med kundene.

– Vi så at kanalene våre var rigga for dette. Konseptet vårt er tufta på framsnakking av egen region og lokal handel, samtidig har vi mange følgere på sosiale medier som gjør at vi når ut, forteller Veblungsnes.

Bypatrioten har i dag 36.000 følgere på Facebook og 14.500 følgere på Instagram.

Ny Bra By-konferanse i høst
Trine Klemetsen startet Bypartioten i 2015, med et mål om å løfte fram byutviklingen i Ålesund sentrum.

I 2029 arrangerte de for første gang Bra By-konferansen på Parken kulturhus. Konferansen klarte seg godt gjennom koronatida, til tross for at 2020-versjonen måtte gjennomføres digitalt - med støtte fra lojale sponsorer, påpeker Veblungsnes.

– Vi opplever at konferansen er blitt en viktig møteplass for alle som er interessert i byutvikling i små og mellomstore byer, forteller han.

Nå ser han fram til årets konferanse 5. oktober.

– Vi ser at konferansen har fått rotfeste i fagmiljø og hos fylkeskommunen, og det er viktig. Det betyr at vi har gjort en grundig jobb og treffer med viktige tema. Det handler om samfunnsutvikling der informasjon står sentralt, avslutter Bypatrioten-sjefen.

Bypatrioten

Årsresultat (i mill kr)


2021

2020

Driftsinntekter

2,6

2,5

Driftsresultat

0,3

0,3

Res. før skatt

0,3

0,3

Publisert: 11.06.2022 05:00

Sist oppdatert: 10.06.2022 22:28

Mer om