MODO Ålesund foto Marius
REKORDÅR: Modo-butikkene i Ålesund leverte rekordomsetning -og resultat i 2021. Her pakker Tobias Fjørtoft og Ingrid Ødegård ordrer til netthandelen ved sentrumsbutikken i fjor. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Superår for Modo-butikkene

Omstilling og netthandel har tatt klessalget til et nytt nivå.

Marius Rosbach
22.06.2022

Klessalget gikk så det suste for Ålesund-selskapet Modo i fjor. Omsetningen nådde nye høyder med 42 millioner kroner. Det er en økning fra året i forveien på mer enn 30 prosent - og nær en dobling siste fem åra.

– Alt i alt er vi veldig fornøyd med fjoråret, kommenterer daglig leder Håkon Avseth til NETT NO.

I fjor tok han over rollen som leder av selskapet med tre butikker – to på Moa og en i sentrum – i tillegg til netthandelbutikken.

Rekordoverskudd etter omstilling
Overskuddet i fjor ble også det største noen gang med et resultat før skatt på 5,1 millioner. Det gir en driftsmargin på mer enn 12 prosent – noe som er sjelden vare i klesbransjen.

Modo-sjefen forteller at det er gjort et målbevisst arbeid for å bedre drifta av klesbutikkene de siste to-tre åra. Noe av resultatet viste seg allerede i 2020-regnskapet.

– Vi har høstet gevinster av valgene som er gjort. Det går på alt fra innkjøpsstrategier, effektivisering og hurtigere omløp på varelager, forteller han.

(saka fortsetter under)

Modo

Årsresultat (i mill kr)
2021
2020
Driftsinntekter
42,9
32,9
Driftsresultat

5,2

2,3
Resultat før skatt
5,2
2,3

Netthandel mer viktig
Modo-butikkene har 22 ansatte fordelt på 14 årsverk - også det en dobling på fem år.

Netthandel er blitt viktigere de siste åra. Avseth forteller at nettbutikken vokste gjennom hele 2021.

– Etter at vi er ferdig med pandemien kommer det flere folk til butikkene, samtidig er vi veldig fornøyde med at også vi klarer holde salget i netthandelen stabilt, legger han til.

Flere eiere
Selskapet ble starta i 2006 og de første årene drev de kun butikk på Moa. I 2013 åpnet de butikken i Ålesund sentrum, som ble en stor suksess.

Fra 1. juli vil Modo-selskapet ha tre eiere, ettersom Håkon Avseth går inn på eiersida.

Fordelinga vil da være Alexander Kobbevik 48 prosent, Chris Holding 42 prosent (Else Karin og Christer Aakernes) og Avsethgruppen As 10 prosent (Håkon Avseth).

Publisert: 22.06.2022 05:00

Sist oppdatert: 21.06.2022 22:57

Mer om