Brør Vidar og Håvard Gjersdal Våde foto Linn
POPULÆR: Sammen med faren Tore, driver brødrene Vidar Gjersdal Våde (t.v) og Håvard Gjersdal Våde restauranten Brør Mat og Bryggeri i Volda. Foto: Linn A. Solheim
Nytt

Svakere lønnsomhet - men gjestene strømmer fortsatt til

Brør mener de er med på å skape en etterlengtet byfølelse i Volda.

Rolf Hansen
05.06.2024

Vidar Gjersdal Våde startet i 2021 opp restauranten Brør i Volda sentrum, sammen med broren Håvard og far Tore Våde.

Med kvalitetsmat av norske råvarer og selvbrygget øl på menyen, tok familieselskapet en posisjon i restaurantbransjen som en av de mest lønnsomme på Nordvestlandet allerede i sitt andre driftsår.

I 2022 var resultatmarginen på hele 14 prosent. Da steg driftsinntektene til 5,5 millioner kroner og resultat før skatt var på rundt 800.000.

Svakere lønnsomhet i fjor
I fjor ble lønnsomheten svakere og resultatmarginen halvert. Omsetningen var likevel på samme nivå som i 2022.

– Vi er godt fornøyd med 2023, som var veldig likt året før. Inntektene er jevne og utgiftene kontrollert innenfor det vi kan ha styring på. Det er tatt mer penger ut av drifta til lønn og økte råvarekostnader. Vi har bare justert prisene moderat for å kompensere noe, og tenker at slik må det være, sier Vidar Gjersdal Våge til Nett No.

Brør Mat og Bryggeri As
Tal i mill. kroner20232022
Driftsinntekt5,35,5
Driftsresultat0,30,8
Resultat før skatt0,30,8

Flest lokale gjester - men også turister
I lokalene til Osekjellaren i Volda er de tre eierne heltidsansatte. I tillegg kommer 1-2 årsverk fordelt på fast ansatte og ekstravakter.

Klientellet er alt fra stamgjester til turister på gjennomreise, eller sultne og tørste tilreisende fra bygdelaga rundt Volda.

– Her er naturlig nok flest lokale gjester innom, men det er hyggelig at mange av dem har blitt stamgjester. Vi ser også at flere kommer hit fra plassene rundt oss, og merker at turistene er på vei langs Nordvestlandet. Flere av de stopper for en matbit her, før de reiser videre, forteller Våge.

Les flere restaurantresultat:

Byfølelse i Volda
Våge er kjøkkensjef, og før han flytta tilbake til Sunnmøre jobba han ved en rekke topprestauranter i Oslo.

Storbylivet ser en lite til i regionen, men det er fullt mulig å skape en byfølelse om samspillet med resten av det lokale næringslivet fungerer som i Volda.

– Ser en til Tredet og uteplassene rundt oss, så genererer vi i fellesskap flere gjester på forskjellige konsept. Mange velger å starte kvelden hos oss før de går videre. Det skaper en etterlengtet byfølelse for mange her i Volda, sier Vidar Gjersdal Våge.

Selskapets egenkapital er styrket med 1,5 millioner kroner etter fjoråret. Brør Mat og Bryggeri har ingen langsiktig gjeld.

Publisert: 05.06.2024 05:00

Sist oppdatert: 04.06.2024 17:33

Mer om