Havets verdiskapere 2
LIKESTILLING: : Kathleen Mathisen, Monica Langeland og Mariann Frantsen vil ha bedre likestilling i sjæmatnæringen.
Nytt

Tar grep for å bedre likestillingen i sjømatnæringen

- Arbeidet med likestilling går for sakte. Det vil og må vi gjøre noe med.

03.05.2022

Det sier Monica Langeland, Kathleen Offman Mathisen og Mariann Frantsen, som i september står bak historiens første likestillingskonferanse innen sjømatnæringen; «Kvinner i havet».

De har fått 300.000 kroner i støtte fra Nærings- og Fiskeridepartementet, å lagt inn 200.000 kroner i egeninnsats og startet «Havets verdiskapere AS».

I en pressemelding blir det opplyst at selskapet skal ha et årlig, større arrangement og den første likestillingskonferansen for sjømatnæringen blir arrangert på Scandic Ørnen i Bergen 29. september- Kvinner i havet. Flere foredragsholdere er alt på plass og det ventes bekreftelse fra de siste før navnene blir offentliggjort.

Holdningsskapende arbeid
I tillegg til enkeltarrangement som likestillingskonferansen skal det drives jevnt informasjons- og holdningsskapende arbeid gjennom gjennom hele året via sosiale medier og en nettside med råd og veiledning for likestilling og mot trakassering.

- En næring med mer likestilling vil være bra både for de som arbeider i næringen i dag og for å rekruttere nye, dyktige folk inn i næringen. Slik vil mer likestilling også bety mer verdiskaping.

Grieg Seafood og Egersund Trål
De tre som står bak satsingen representerer hele sjømatnæringen; havbruk, villfisk og leverandørindustrien.

Kathleen Offman Mathisen er konserndirektør HR i oppdrettsselskapet Grieg Seafood ASA, og har jobbet med mangfold, ledelse og likestilling i over 20 år. Hun mener endringen innen likestilling går for sakte.

Monica Langeland er salgsansvarlig i Egersund Trål og har femten år bak seg i fiskeriene. Hun sier de fleste folkene i næringen er bra, men at det er noen holdninger det må tas tak i.


Vil inkludere alle
Mariann Frantsen er daglig leder i Pelagisk Forening, en forening som har merket seg ut med kvinner både som daglig leder og styreleder. Frantsen er også medeier i fiskebåtrederi og har hatt ulike styreverv både i fiskebåtrederi og organisasjoner.

De tre representerer hele næringen og Mariann Frantsen sier de har et mål om å inkludere alle.

- Vi vil gå bredt ut til hele verdikjeden og invitere alle; kvinner og menn, ansatte, ledere og eiere. Hele næringen vil bli bedre med en bedre kjønnsbalanse og dette er et ansvar som ledere og eiere må ta inn over seg, sier hun i pressemeldingen.

Publisert: 03.05.2022 07:59

Sist oppdatert: 03.05.2022 08:17

Mer om