Stig remøy kleven desember 2020 foto marius 11
VIL KJØPE: Stig Remøy (bildet) og broren Åge, vil kjøpe fire skip av Solstad Offshore, men fikk avslag via Finansavisen. Arkivfoto: Marius Rosbach
Nytt

Remøy-brødre byr milliarder for Solstad-skip

Vil kjøpe fire skip fra offshorerederiet – som sier blankt nei.

22.01.2024

Brødrene Åge og Stig Remøy har gått sammen om å legge inn et bud på tre milliarder kroner for fire Solstad Offshore-skip, skriver Finansavisen.

Åge Remøy som er styreleder og eier i Rem Offshore, bekrefter budet som er gitt sammen med broren sitt Olympic-rederi.

Han opplyser til avisa at budet overstiger verdsettelsen som ligger til grunn for refinansieringen rederiet – og på linje med verdien som Christen Sveaas sitt selskap Kistefos har anslått.

Solstad avslår salg
Rederitopp Lars Peder Solstad gjør det klart at et salg til brødreparet i Herøy overhodet ikke er aktuelt.

– Solstad er refinansiert og har ambisjoner om å vokse selskapet videre. Vi er en av de største aktørene i verden innen subsea-fartøyer og har ikke planer om å selge skip, skriver han i en tekstmelding til avisa.

Mandag ble avslaget også overbrakt til Remøy-brødrene.

Tidligere sunnmørsskip
Skipene det snakk om, «Normand Senitel», «Normand Jarstein», «Normand Navigator» og «Normand Ocean», tilhørte det tidligere Rem Offshore-rederiet og Farstad Shipping, som begge ble slukt av Solstad-rederiet.

Stig Remøy sier til avisa at det er et rent forretningsmessig bud, og at det ikke dreier seg om et taktisk utspill.

Måten refinansieringen av Solstad er planlagt gjennomført, har høstet skarp kritikk fra flere investorer. Kistefos har krevd ekstraordinær generalforsamling og foreslått at rederiet tar ut søksmål mot styret og daglig leder.

Publisert: 22.01.2024 19:13

Sist oppdatert: 22.01.2024 19:25

Mer om