Studenter teft lab Karoline Westre Ane Hoff Tobias Myrvoll foto Sofie Helseth 11
LAGDE BÆREKRAFTPORTAL: Studentene Karoline Westre, Ane Hoff – begge frå Ålesund - og Tobias Myrvoll har lagd den nye bærekraftportalen til Sparebanken Møre. Foto: Sofie Helseth
Nytt

Anbefaler flere å jobbe med studenter

Både Sparebanken Møre og studentene som har lagd den nye bærekraftportalen deres, er storfornøyd med prosjektsamarbeid.

Marius Rosbach
22.02.2022

Sparebanken Møre har i samarbeid med studenter fra NTNU utviklet en bærekraftportal som skal få fart på omstillingsarbeidet for bedrifter i regionen.

– Studentene gjorde en fantastisk jobb med å strukturere mangfoldet av informasjon som finnes tilgjengelig, med et mål om å skape et konkret og brukervennlig verktøy for bedrifter forteller uttaler leder for kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparebanken Møre, Cecilie Myrstad, i en pressemelding.

– Kult at banken har valgt å lansere portalen
Portalen er et resultat av et prosjekt som ble startet i TEFT-lab sitt «summer internship»i fjor. Opplegget er et samarbeid mellom NTNU og Sparebanken Møre, og NETT NO omtalte arbeidet til studentene før årsskiftet.

Temaet var «Bærekraft i finansnæringen», og studentene hadde et klart ønske fra starten om å lage noe som skulle komme til nytte.

- Vi fikk en veldig åpen oppgave, så hvordan vi samarbeidet og utfylte hverandre for å komme frem til sluttproduktet er jeg veldig stolt av. Det er skikkelig kult at banken har valgt å lansere portalen, forteller Tobias Myrvoll.

Etter endt «internship» jobbet studentene videre med portalen i tett samarbeid med bankens egne ressurser.

Godt eksempel mener prosjektleder
Prosjektleder Kjersti Kjos Longva for TEFT-lab-en på NTNU i Ålesund mener sommerprosjektet er et glimrende eksempel på verdien av å koble næringsliv, akademia og dyktige studenter sammen for å finne nye løsninger.

- Det er veldig kjekt å se at arbeidet til Ane, Karoline og Tobias har resultert i et produkt som har «gått på lufta» hos Sparebanken Møre, sier Longva.

Prosjektlederen for studentopplegget er klar for årets runde med veiledning, og har flere oppgaver til nye studenter.

Nye krav til bærekraft
Cecilie Myrstad i Sparebanken Møre påpeker at det blir mer viktig at små og store bedrifter bryr seg om bærekraftarbeidet sitt.

I takt med lovendringer og nye EU-krav må næringslivet i løpet av året forholde seg til en rekke nye krav på området.

Med den nye bærekraftsportalen ønsker banken å gjøre arbeidet enklere og mer målretta for bedriftene.

Podium

E15/S2 Bærekraft i næringslivet

Publisert: 22.02.2022 16:30

Sist oppdatert: 22.02.2022 15:22

Mer om