Monica Molvær foto Ogne
VIL IKKE KUTTE: Monica Molvær og Høyre vil ikke gå med på kuttene som regjeringa har foreslått på Runde Miljøsenter og Atlanterhavsparken. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Vil spare miljøsenteret og Atlanterhavsparken

Høyre gjør som Venstre og vil droppe millionkutt i sitt alternative statsbudsjett.

Marius Rosbach
22.11.2022

Tirsdag la Høyre fram sitt alternative statsbudsjett, som blant annet inneholder bevilninger til Runde Miljøsenter og Atlanterhavsparken i Ålesund.

Regjeringa foreslo som kjent å fjerne støtten til disse instituasjonene på neste års budsjett. Til sammen dreier det seg om 6,6 millioner kroner, som Høyre legger inn igjen.

- Helt uforståelig
- Regjeringen har mange fine ord som hevder at de skal satse på havet som en av de viktigste næringene i Norge, men i praksis gjør de det stikk motsatte med å kutte støtten til Runde Miljøsenter og Atlanterhavsparken. Stortinget har også støttet Atlanterhavsparken i prosessen for å bli et autorisert nasjonalt besøkssenter, så regjeringens foreslåtte kutt er helt uforståelig for oss, uttaler Monica Molvær (H).

Også Venstre gjorde nylig det samme i sitt budsjettforslag - som også hadde med støtte til Norsøk sitt senter for økologisk landbruk på Tingvoll.

Vil kutte i offentlige utgifter
Høyre foreslår også å kutte økningen i formuesskatten i sitt alternative budsjett. Partiet vil også droppe økningen på arbeidsgiveravgift for de med høye inntekter.

Høyre sin finanspolitiske talsperson Helge Orten sier til Dagens Næringsliv at partiet vil kutte mer i offentlige utgifter for å unngå at skatteregningen for folk og bedrifter blir for høy.

Partiet foreslår også å bruke mindre oljepenger.

Publisert: 22.11.2022 10:11

Sist oppdatert: 22.11.2022 14:18

Mer om