Geo Caspian Panama IMO 9525560 1 foto Wikimedia Commons
VEKK FRA SUNNMØRE: Nye eier har overtatt Geo Caspian (bildet) og Oceanic Endeavor, som betyr at skipene snart forlater Ålesund og Sula, der de har ligget i opplag. Foto: Wikimedia Commons.
Nytt

Volstad Maritime har solgt to seismikkskip

Bergensrederi har blitt ny eier, for tresifret millionbeløp.

22.02.2024

Ifølge Skipsregisteret har selskapet Shearwater Geoservices Assets VIII overtatt Geo Caspian og selskapet Shearwater Geoservices Assets VI har overtatt Oceanic Endeavour.

Prisen som er oppført i registeret er 41,2 millioner dollar for Geo Caspian og 40,5 millioner dollar for Oceanic Endeavour, tilsvarende 858 millioner kroner til sammen.

Shearwaterselskapene har adresse i Bergen, på samme adresse som seismikkselskapet Shearwater Geoservices. Der er Rasmussengruppen i Kristiansand største eier. På eiersiden er også Schlumberger Norge og GC Rieber Shipping.

Shearwater ble stiftet i 2016 driver i dag en flåte på 20 fartøy.

Til salgs i flere år
De to seismikkfartøyene ligger fremdeles i opplag ved Hessa i Ålesund og ved Fiskerstranda i Sula, men eierskiftet er gjennomført.

Volstad Maritime meldte i årsregnskapet for 2021 at bokført verdi av Geo Caspian og Oceanic Endeavour var under lånegjelden, at långiverne kunne kreve skipene solgt og at selskapet markedsførte de to skipene for salg. Den samme meldingen ble gjentatt i regnskapet for 2022, som er det foreløpig siste offentlig tilgjengelige regnskapet fra Volstad Maritime.

Nå er salget gjort, det ene registrert i Skipsregisteret i desember i fjor, og det andre i januar i år.

Eid av Volstad- og Sævikfamilien
Etter salget har Volstad Shipping seks skip, de fem store konstruksjonskipene Grand Canyon, Grand Canyon II og Grand Canyon III, Deep Cygnus og Volantis, samt undervannsoperasjonsskipet Boka Topaz.

Konsernet hadde 534 millioner kroner i driftsinntekt og et resultat før skatt på minus 142 millioner kroner i 2022.

Eierne er Ola Volstads selskap Ola Volstad Holding (47,5 prosent) og selskapet Sæviking (52,5 prosent). Sæviking er eid av Sævik-familiens selskap Havila Holding,

Publisert: 22.02.2024 05:00

Sist oppdatert: 21.02.2024 22:46

Mer om