Ferje hundeidvik foto Ogne
NYE KUTT: Folk skal betale mindre for å bruke ferje, lover stortingsvalgkandidat Per Vidar Kjølmoen (Ap). Foto: Ogne Øyehaug
Synspunkt

Ap i front for billigere ferger er bare første skritt

Halvering av fergetakstene er et godt eksempel på hva Møre og Romsdal kan oppnå når vi står sammen, skriver stortingsvalgkandidat Per Vidar Kjølmoen for Møre og Romsdal Arbeiderparti.

Møre og Romsdal Arbeiderparti fikk med seg Ap på Stortinget, og tok initiativet til å halvere fergetakstene i hele Norge. Men gjennomslaget tilhører alle som har stilt opp for saken - sammen. For billigere ferger skjedde ikke av seg selv.

Etter åtte år med Høyre og Frp i førersetet for nasjonen Norge, med økte fergepriser og lite penger til fylkene, måtte noe skje. Vi måtte få staten på banen. Det var derfor vi i Møre og Romsdal Arbeiderparti tok initiativet til å halvere fergetakstene. Den kampen vant vi!

Jeg vil derfor berømme alle de andre partiene som da våknet til live og hoppet på med egne forslag. Ved å være mange fikk vi gjennomslag. For det er nettopp når vi står sammen om felles mål at vi i Møre og Romsdal oppnår resultat. Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det hverdagen til vanlige folk det handler om.

Takstene kuttes en fjerdedel fra 1. juli. Men Arbeiderpartiet kommer ikke til å gi seg før takstene er halvert. Og vi ser fram til å samarbeide med alle gode krefter for å oppnå det målet - og mange andre mål fremover.

Vi trenger mer ressurser til skoler, omsorg og næringsutvikling.

Lærere, helsefagarbeidere, sykepleiere og andre ansatte i skole, helse og omsorg skal løftes frem! Tiltak for flere arbeidsplasser og næringsutvikling skal på plass!

Den jobben blir lettere om flere parti står sammen - og Arbeiderpartiet lover at vi skal gå i front også i disse sakene. For nå er det vanlige folks tur!

Meir om saka under

Publisert: 18.06.2021 08:22

Sist oppdatert: 18.06.2021 09:18

Mer om