rettssal illustrasjon foto marius 11
Illustrasjonsfoto: Marius Rrosbach
Nytt

30 oppsagt i entreprenørkonkurs

Konflikt rundt byggeprosjekt skal være årsaken til at selskapet meldte oppbud.

Marius Rosbach
15.12.2022

Møre og Romsdal tingrett åpnet onsdag konkurs i Jørgensen Entreprenør etter at selskapet meldte oppbud. Entreprenørfirmaet med adresse i Molde har innstilt virksomheten og sagt opp 30 ansatte, ifølge kjennelsen fra retten

Den samla gjelda i selskapet er på nær 27 millioner kroner, ble det opplyst i retten.

Firmaet har samtidig betydelige verdier i form av maskiner og utstyr. Til sammen skal det dreie seg om verdier for 31 millioner kroner.

Konflikt om byggeprosjekt i Molde
Bostyrer Reidar Mogstad forteller til NETT NO at han kun har mottatt kjennelsen, og foreløpig ikke har flere opplysninger om hva som ligger bak konkursen.

Entreprenørfirmaet har etter det NETT NO forstår, fått økonomiske problem i forbindelse med en byggekonflikt i Molde. Romsdals Budstikke omtalte i høst at selskapet stanset arbeidet som foregikk i Bjørnstjerne Bjørnsons vei 67-69.

Problemene skal ha fått konsekvenser for oppfølgingen av andre prosjekt. Ifølge avisa Glåmdalen har Kongsvinger kommune nyleg hevet kontraktet med selskapet for bygging av ny brannstasjon.

NETT NO har vært i kontakt med daglig leder og hovedeier Bengt-Arne Jørgensen, men han har ikke svart på spørsmål om saka.

Millionkrav etter betongarbeider
I årsrapporten for Jørgensen Entreprenør for 2021 vises det til en rettstvist med Molde-selskapet Lillebjørn Utvikling.

Ledelsen skrev at de hadde pågående konflikt etter betongarbeider, og at selskapet hadde et krav på 5,4 millioner kroner. På det tidspunktet mente styret at selskapet ville få inn midlene, som var ført i regnskapet med 5,1 millioner kroner.

Selskapet som ble starta opp i 2017, hadde en omsetning på nær 38 millioner kroner i fjor. Overskuddet før skatt var på nær en halv million.

Første skiftesamling i saka er planlagt 8. februar neste år.

Publisert: 15.12.2022 13:09

Sist oppdatert: 15.12.2022 14:06

Mer om