Thumbnail Forsidebilde
KJØPER AKSJEPOST: Acel kjøper seg opp i selskapet Haf Power Solutions. Fra venstre: Klaus Kjerstad, Kåre Høglund, Kjell-Christian Krohn Dale og Bengt-Olav Berntsen. Foto: Acel
Nytt

Acel øker videre

Kjøper seg opp til største eier i maritim leverandør.

Marius Rosbach
04.04.2022

Bare dager etter Acel i Ålesund meldte at de overtar flere ansatte fra elektrofirma i Valldal og Ørskog, kommer meldinger om at de har kjøpt seg opp i et annet selskap.

Ålesund-selskapet overtar en betydelig aksjepost i selskapet Haf Power Solutions, fra samarbeidsselskapet Høglund Marine Solutions.

Går fra 45 til 80 prosent
Som følge av avtalen blir Acel desidert største eier i leverandøren av elektriske og hybrid-elektriske kraftsystemer til skip, med en eierandel på 80 prosent.

Fra før eide Acel rundt 45 prosent av aksjene, og Høglund Marine Solutions tilsvarende. Egil Fiskerstrand-eide E.F. Invest har også en eierdandel på rundt ti prosent.

Satser på batterisystemer
Satsingen i Haf Power Solutions retter seg mot det voksende markedet for batterisystemer i skip.

Selv om Høglund Marine Solutions nå selger seg ut av det Trondheim-baserte selskapet, skal samarbeidet mellom de to partnerne fortsette, blir det opplyst.

– Grunnet fokus på forskjellige segmenter ble det behov for en restrukturering for å møte fremtidens behov fra både Haf Power Solutions og Høglund Marine Solutions, er forklaringen Børge Nogva i Høglund Marine Solutions gir til beslutningen om å selge.

Millionunderskudd i 2020
Det eneste offentlige regnskapet for det relativt nystarta Haf Power Solutions, er fra 2020. Det viser et underskudd på 1,3 millioner av en omsetning på nær ti millioner.

2021 endte imidlertid med et godt økonomisk resultat for drifta, ifølge daglig leder Bengt-Olav Berntsen i Haf Power Solutions.

Kjell-Christian Krohn Dale som er styreleder i Acel og Haf Power Solutions, opplyser at selskapet etter transaksjonen prises til et sjusifret beløp, men ønsker ikke å opplyse hva de betalte for aksjene.

Produktporteføljen til selskapet består i tillegg til hybrid-elektriske systemer til skip også av landstrømsystemer og elektriske kraftsystemer til oppdrettsnæringen, ifølge meldinga.

Publisert: 04.04.2022 15:23

Sist oppdatert: 04.04.2022 15:48

Mer om