Acel Hofseth Aqua oppdrettsanlegg 11
TAFJORD: Hofseth Aqua skal bygge nytt landbasert oppdrettsanlegg i Tafjord. Acel skal levere elektroinstallasjoner. Illustrasjon: Hofseth Aqua
Nytt

Nytt stort oppdrag på landbasert oppdrett

– En milepæl, sier Acel-styreleder om første kontrakt på Hofseth Aqua-anlegg. Nå trenger de flere ansatte.

Marius Rosbach
08.03.2022

Acel har sikret en stor kontrakt innen landbasert oppdrett med Artec Aqua. Ålesund-selskapet skal levere elektroinstallasjoner på Hofseth Aqua sitt anlegg i Tafjord, som skal stå ferdig sommeren 2023.

– Dette er en viktig milepæl for Acel og et viktig bidrag i den veksten vi nå opplever, uttaler Acel-styreleder Kjell-Christian Krohn Dale i en pressemelding.

Verdien på kontrakten med Artec Aqua blir ikke opplyst. Arbeidet skal skje på byggetrinn to ved det nye oppdrettsanlegget.

«All-time-high» ordrereserve
Acel har satt seg som mål å etablere seg som elektroleverandør til oppdrettsnæringa. Kontrakten med Artec Aqua er et viktig ledd i arbeidet med å nå det målet.

– Vi har nå en «all-time-high» ordrereserve, og vil passere 300 million kroner i omsetning i 2022. I tillegg etablerer vi nå avdeling for automasjon i Ålesund og elektro i Storfjord-området, forteller Krohn Dale.

Selskapet har opplevd solid vekst de siste åra, og hadde en omsetning på 208 millioner kroner i 2020, som er siste tilgjengelige regnskap.

Skal ansette 20 nye
Veksten gjør også at Acel trenger flere ansatte. Krohn Dale forteller at de har et mål om å ansette 20 nye ansatte i løpet av året.

– Det vil bli utlyst mange spennende stillinger fremover, blant annet for prosjektledere, elektromontører, baser og automasjonsingeniører sier Krohn Dale.

Publisert: 08.03.2022 13:25

Sist oppdatert: 08.03.2022 15:47

Mer om