Salmon Evolution skisse
STORKONTRAKT: Ålesund-baserte Acel skal stå bak elektroinstallasjonene til Salmon Evolution sitt landbaserte oppdrettsanlegg. Skisse: Acel
Nytt

Rekordkontrakt for Acel - trenger flere ansatte

Acel har landet storkontrakt med Artec Aqua på elektroinstallasjon av anlegget til Salmon Evolution på Indre Harøya.

11.08.2021

- Det er stort å være med på byggingen av et fremtidsrettet produksjonsanlegg i denne skalaen, seier Anders Vedlog, avdelingsleder i Acel, i en pressemelding fra selskapet.

Artec Aqua er totalentreprenør til det landbaserte oppdrettsanlegg for laks som bygges for Salmon Evolution, lokalisert på Indre Harøy i Hustadvika.

Oppdrettsanlegget, med sin kompleksitet og størrelse, vil bli et av de største landbaserte oppdrettsanleggene for slaktefisk i Europa.

I det første av fire byggetrinn, settes det opp hele 12 tanker med en årlig produksjonskapasitet på 9000 tonn laks. Tankene har en høyde på 13 meter, og en diameter på 28 meter.

Ville inn i oppdrett
Acel opplyser at selskapet i januar i år vedtok en ny strategi hvor en av målsetningene er å etablere en posisjon som elektroleverandør til oppdrettsnæringen. Derfor opplever Anders Vedlog denne kontrakten som en milepæl for selskapet.

- Det å lande en rekordkontrakt viser at vi har noen differensieringsfaktorer som verdsettes av kundene, og at dette prosjektet er et viktig steg for Acel.

- Jeg ser på det som den første av mange kontrakter videre for vårt selskap.

Jeg ser på det som den første av mange kontrakter videre for vårt selskap
Anders Vedlog

Nye stillinger
I tillegg til komplett elektroinstallasjon på anlegget, har Acel ansvar for leveranser av flere undersystemer. Dette inkluderer blant annet tavler og diverse leveranser til nødstrømsystemet som vil trygge driften av anlegget og sørge for maksimal oppetid.

Selskapet opplyser at kontrakten sørger for et godt aktivitetsnivå de neste 18 månedene, noe som videre utløser et behov for mer arbeidskraft i bedriften.

Acel vil også lyse ut flere nye stillinger.

Satser lokalt
Det blir i pressemeldingen vist til at kraftforbruket på anlegget til Salmon Evolution baserer seg på fornybar energi og sikrer en energieffektiv og grønn produksjon av laks, og at det er ekstra gledelig at valget på elektroninstallasjoner falt på en lokal leverandør.

- Vi setter stor pris på å få være med på lokal verdiskapning, og synes det er veldig viktig for å holde regionen vår attraktiv både for større prosjekter og ikke minst for arbeidskraften, sier Kjell-Christian Krohn Dale, styreleder i Acel.

- Vi ser selv verdien av å styrke samarbeidet med de forhandlerne og samarbeidspartnerne vi har rundt oss, og vi skal streve for å kjøpe lokalt også i dette prosjektet, sier han.

Acel-gruppen er en total elektroentreprenør med hovedkontor i Ålesund.

Gruppen består av selskapene Acel Invest AS, Acel AS, Acel Baltic UAB, Haf Power Solutions AS, og har i dag til sammen 145 ansatte.

Publisert: 11.08.2021 13:34

Sist oppdatert: 11.08.2021 13:51

Mer om