Atlantic Seafood Moltu
MÅ MØTE I RETTEN: Atlantic Seafood startet ny fiskeforedlingsvirksomhet på Moltustranda i 2020. Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Ansatte ber om konkurs

Fiskeforedlingsbedrifta på Moltustranda skal ha ubetalte regninger på 2,1 millioner.

Marius Rosbach
11.11.2022

Herøy-selskapet Atlantic Seafood må møte i Møre og Romsdal tingrett 21. november for å svare for konkursbegjæringer fra flere ansatte.

Det skriver Intrafish.

Fiskeforedlingsbedrifta har inkassokrav mot seg på 2,1 millioner kroner. Det største kravet på 1,6 millioner er til skatteetaten.

Lønnskrav og «nedslående» tilsyn
En del av kravene skal også være ubetalt lønn og feriepenger til ansatte.

– Flere mangler lønnsutbetaling og det er folk som ikke får feriepengene sin fra i fjor. Og det er også personer som har sluttet som ikke har fått sluttoppgjørene sine. Det har vært noe hele tiden, sier en tidligere ansatt til avisa.

Atlantic Seafood er også i hardt vær etter et tilsyn fra Arbeidstilsynet. De har varslet at de vurderer å trekke tilbake tillatelsen til å drive foredling etter det som blir omtalt som et «nedslående» tilsyn.

Eieren sier selskapet skal ordne opp
Ifølge eieren av selskapet, Daniel Andersen, er det hele basert på feil og han forteller at det skal bli ordnet opp i problemene.

– Selskapet etterfølger alle regler og arbeider systematisk for å forbedre både de interne kontrollrutiner og produksjonslokaler. Jeg anser at selskapet etterkommer de generelle krav som stilles til næringen, sier han til Dagbladet.

Det hører også med til saka at selskapet per i dag ikke er oppført med daglig leder, eller styreleder etter at disse er oppført som fratrådt, i Brønnøysundregisteret.

Publisert: 11.11.2022 22:11

Sist oppdatert: 11.11.2022 22:45

Mer om