Bedrifter jakter nyutdannede
JAKTER MULIGHETER: - Vi er på jakt etter de gode hodene, og Rambøll-konsernet kan gi jobbmuligheter over hele verden, sier Bjørnar Helland i Rambøll i Ålesund. 
Nytt

Bedrifter jakter nyutdannede

Tjue bedrifter stod på stand på Næringslivsdagen som studenter ved NTNU i Ålesund arrangerte onsdag. - Vi jakter gode hoder, sier Bjørnar Helland i Rambøll.

Kristin Vidhammer
10.02.2016
Helland er avdelingsleder i Rambøll i Ålesund, og sammen med kollega Håvard Parr Dimmen og Stein Erik Fremo, forteller de gladelig om mulighetene i det rådgivende ingeniørfirmaet.
Selskapet er blant de største i Norden innenfor sitt felt, og tilbyr ingeniørtjenester innenfor bygg, arkitektur, transport, miljø, energi, og olje & gass blant annet. Selskapet har nesten 13.000 ansatte fordelt på 35 land, og hvorav 1.400 jobber i Norge. Hovedkontoret er i København.

Vil doble på sikt

- Vi har styrket organisasjonen i Ålesund med fem personer siste året, både to nyutdannede her fra NTNU i Ålesund og tre mer erfarne. Nå er vi femten ansatte i Ålesund, men det er et langsiktig mål å øke til 25-30 ansatte for at vi skal kunne komme i mål med å skape den aktiviteten vi ønsker i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og som er vårt geografiske dekningsområde, sier Helland. Dersom studentene er villig til å flytte, har Rambøll også flere ledige stillinger, blant annet i Trondheims-området.

Lar seg friste

Bjørghild Lervik og Charlotte Linnerud er første års ingeniørstudenter innen bygg, og snakker gjerne med Rambøll. De vurderer bransjen som ganske trygg og allsidig vei å gå.
-Det vil alltid foregå aktivitet innen bygg, både når det gjelder nybygg, vedlikehold og drift, sier de.
- Konsernet er en stiftelse og som pløyer overskuddet tilbake for å viderutvikle selskapet, så det er god økonomi i konsernet. Vi er også ranket som den meste attraktive arbeidsgiveren blant teknologistudenter i Norden på Karrierebarometeret til Universum, og det andre år på rad, forteller de Rambøll-ansatte.

Søker også folk

Det er ei rekke bedrifter innenfor fagområdene som NTNU i Ålesund tilbyr, som er representert på det årlige arrangementet i Ålesund onsdag.
Også Peab K. Nordang er på jakt etter flere ansatte.
- Vi har vokst ganske kraftig for noen år siden, og nå har vi vært 90 ansatte i noen år. Nå vokser vi med to-tre ansatte per år, i tillegg kommer behovet for å erstatte naturlig avgang. Vi trenger folk i alle ledd, både prosjektledere og håndverkere. Vi har også gode lærlingeordninger, sier Vegard Solheim.
Han lokker med en spennende bransje, og der en dag aldri er lik den andre, og der prosjekt aldri er like.
- Det svinger i denne bransjen også, men folk slutter aldri å bygge eller bo. Vi har dessuten prosjekt innen både det private,næringslivet og det offentlige. Vi opplever nå også at det er flere søkere med lengre og bedre kompetanse enn for en tid tilbake, sier Solheim.

- Verdens tryggeste yrke

Lenger borte i gangen står Susanne Vatnehol og Janniche Helland. De representerer Ålesund Kommune og er sjukepleiere.
- Vi merker at det er større interesse for å jobbe som sjukepleiere i kommunen nå enn tidligere, og det skyldes i hovedsak samhandlingsreformen og som gir muligheter for mer spesialiserte arbeidsoppgaver for sjukepleiere i kommunen, forklarer de.
De lokker gjerne nyutdannede studenter inn i yrket.
- Sjukepleieryrket må være verdens tryggeste yrke, og man får seg lett jobb. Man kan jobbe innenfor et vidt spekter av felt, og der er også gode og mange muligheter for videreutdanning, sier Vatnehol og Helland.

Næringslivsdagen et årlig arrangement

Næringslivsdagen er et arrangement i regi av studentene ved NTNU i Ålesund.
- Dette er en dag der studentene kan få kontakt med og en relasjon til bedrifter i regionen, og det er et godt spenn mellom bransjene bedriftene representerer. Det er en stor interesse blant studentene for denne dagen, sier leder av Næringslivsdagen og medlem i Næringslivsutvalget ved NTNU i Ålesund, Lisa Marie Ness Klungland.
Noen bedrifter er det imidlertid som glimrer med sitt fravær i år.
-Noen bedrifter ønsker ikke å delta nå når de er i en prosess med å si opp folk, og andre bedrifter har det så travelt at de ikke prioriterer å delta. Det er noen bedrifter som har sagt at de kommer sterkere tilbake neste år, sier Klungland.

God markedsføringsverdi

Hun mener at det har en god markedsføringsverdi for bedriftene å være representert på Næringslivsdagen.
- Studentene er også stolte over næringslivet her i regionen, og enda bedre kjennskap til de ulike bedriftene, gjør at flere kan bli værende i regionen etter studiene, sier hun.
Bedre kjennskap til de ulike bedriftene gjør at flere kan bli værende i regionen

Publisert: 10.02.2016 15:07

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:53