Glamox havvind foto glamox
HAVVIND-OPPDRAG: Glamox skal levere belysning som skal monteres på vindturbiner ved USAs største vindpark utenfor kysten av Virginia. Prosjektet skal være ferdig utbygd i 2026 og levere 2,6 GW, som er nok til å forsyne rundt 660.000 boliger med strøm. Foto: Glamox
Nytt

Betydelig USA-ordre til Glamox

Skal lyse opp landets største havvindpark.

Marius Rosbach
17.01.2024

Glamox har inngått en kontrakt med Bladt Industries i Danmark om å lyssette den største vindparken i USA.

Avtalen innebærer levering av 2850 armatur av typen MIR G2 WOF, som blir montert på vindturbinene. Glamox skal også levere 176 overgangsstykker som skal monteres på turbinene på prosjektet Coastal Virginia Offshore Wind utenfor den amerikanske østkysten.

Kontrakten er av betydelig størrelse, selv om den ikke er blant de største Glamox har inngått, opplyser Esther Volstad i Glamox Marketing til NETT NO.

– Den viser også at Glamox ikke bare vinner kontrakter i vår egen «bakgård», men også i andre deler av verden, legger hun til.

Må tåle svært røffe forhold
Armaturene fra Glamox er skreddersydd etter kundens behov. I tillegg til å fungere effektivt, må de kunne tåle svært røffe forhold utenfor kysten av Virginia Beach.

– Vi krevde et sikkert, robust og pålitelig produkt fra et selskap med lang erfaring innen maritim belysning, siden disse armaturene må kunne tåle det verste Atlanterhavet har å by på, uttaler Mikkel Søndergaard som er senior manager for prosjektengineering hos Bladt Industries

Belysningene fra Glamox skal installeres på overgangsstykker på turbinene og plasserer på utvendige plattformer, portaler, stiger og på innsiden av strukturen.

Venter vekst i havvind
Oppdraget med levering til Coastal Virginia Offshore Wind, er blant de første vindparkleveransene til USA. Tidligere har Glamox sikret seg to andre leveranser i samme marked.

De fleste pilene pekte opp for Glamox-konsernet i fjor. Resultatet før skatt var likevel i minus etter 3. kvartal på grunn av finans- og restruktureringskostnader.

Konsernet har vekst og økt etterspørsel både i markedet for bygg på land, i tillegg til marine- og offshoreområdet. Havvind er blant områdene konsernsjef Astrid Simonsen Joos venter økt vekst framover, uttalte hun i siste kvartalsrapport.

Glamox har hovedkontor i Oslo, men har både røttene sine, og en stor virksomhet i Molde.

Publisert: 17.01.2024 10:29

Sist oppdatert: 17.01.2024 10:29

Mer om