Brunvoll Azimuth Propulsion foto brunvoll 11
AVANSERTE PROPELLER: Brunvoll-konsernet skal levere to azimuth framdriftsthrustere som vist her, til hvert av de fire fartøyene. Foto: Jørgen Eide-Brunvoll
Nytt

Brunvoll sikra stor ny kontrakt

Leveransen til fire fartøy er viktig for Molde-fabrikken, ifølge salgsdirektøren.

Marius Rosbach
04.03.2022

Brunvoll har sikret eg en kontrakt på levering av azimuth propulsjonssystem til fire fartøy.

Avtalen er med en ikke navngitt utenlandsk kunde, og leveransen inkluderer også tunnelthrustere og tilhørende styresystemer, ifølge en pressemelding sendt ut fredag.

De fire mudringsfartøyene skal bygges ved verft i kundens hjemland. Fartøyene vil være 86 meter langt og ha en bemanning på 14 personer. Fartøyene – som blir omtalt som «dredgers» - skal betjene den lokale marinen, blir det opplyst.

– Ekstra givende er det at kontrakten er for en ny og stor aktør i et nytt marked. Aktuell fartøystype opererer under krevende forhold og det stilles dertil store krav til driftsegenskaper og kvalitet på alt av utstyr ombord. Leveransene gir også et viktig bidrag til vår fabrikkutnyttelse i Molde i 2022, uttaler salgsdirektør Per Olav Løkseth i Brunvoll.

Verdien på kontrakten blir ikke opplyst.

Løkseth forteller at det globale skipsbyggingsmarkedet fortsatt er avventende som følge av pandemien. Det er få oppdrag å konkurrerer på innen nybyggssegmentene som Brunvoll er inne i.

Han legger til at Brunvoll likevel tror de skal klare å befeste sin posisjon framover.

Publisert: 04.03.2022 15:10

Sist oppdatert: 04.03.2022 15:29

Mer om