Bagid Ina Eldøy foto bagid kjetil 11
Ina Eldøy er ny daglig leder i Bagid i Ålesund som har utviklet digitale bagasjelapper. Foto: Bagid/Kjetil Haanes
Nytt

Eldøy er ny Bagid-sjef

Har klokkertro på at bagasjelapp-selskap kan bli en stor global aktør.

Marius Rosbach
28.03.2023

Ina Eldøy overtar som ny daglig leder i Bagid. Ålesund-selskapet har utviklet digitale bagasjelapper til bruk ved flyreiser og har vært ledet av gründer Jan Vidar Nalbant.

Nalbant har vært daglig leder siden oppstarten i 2016, og går nå over i en rolle som kommersiell direktør, og vil arbeide med salg, marked og utvikling av partnerskap.

- Ina Eldøy har en imponerende bakgrunn fra reiselivsbransjen og internasjonal luftfart, og jeg er trygg på at hun vil bringe verdifull ekspertise og et nytt perspektiv til vårt selskap, uttaler Nalbant og ser fram til å bygge en sterkere organisasjon framover.

Kom med ny utgave i fjor
Ina Eldøy tar over stafettpinnen i et selskap med vekstambisjoner, og har allerede vært med som styremedlem i selskapet i flere år.

- Jeg har vært med på reisen siden 2019 og jeg synes det er et spennende prosjekt med et vanvittig potensial, sier Eldøy til NETT NO.

I fjor var selskapet klare med en ny og forbedret utgave av enheten.

«Bagid-2» hadde innebygd Apple-teknologi og denne våren kommer enheten også med en egen versjon med Samsung-teknologi tilpasset deres smarttelefoner.

Innlemmer flere flyselskap
Bagid er på vei inn i en ny fase hvor organisasjonen skal rigges for ytterligere vekst. Gjennom økt markedsfokus skal blant annet flere flyselskaper integreres i løsningen.

- Dette skal bli kjempegøy å jobbe med framover, og jeg har stor tro på at vi vil lykkes med å bli en stor global aktør. Vi har flere dialoger på gang både i Asia, Europa og USA, forteller Eldøy.

Eldøy påpeker at de har hatt med seg trofaste investorer. Selskapet hentet inn over 15 millioner i ny egenkapital i fjor.

To «bag-tags»-selskap i live etter pandemien
NETT NO har tidligere omtalt hvordan selskapet opplevde en krevende «take-off» med pandemi, krøll i logistikk- og leverandørkjeder i tillegg til kostnadsøkninger som følge av energikrisa.

- Det er to selskap som lager elektroniske «bag-tags» som har kommet ut av pandemien i live, og vi er ett av dem, sier Eldøy.

Hun mener Ålesund-selskapet har gode forutsetninger for å skalere opp virksomheten.

- Jeg har jobba med luftfart og trafikkutvikling tidligere, og kjenner bransjen godt. Det er de store talls lov som gjelder i lufta, men her er det få beslutningstakere i det som vil være et stort globalt marked, sier hun.

Kom hjem for å drive hotell
Ina Eldøy slutta nylig som hotelldirektør ved Stranda Hotel, der hun egentlig ble leid inn for en kortere periode i 2019.

Pandemien gjorde at de planene ble endra, og Eldøy leda hotellet fram til årsskiftet da Maja Langlo Andersen overtok.

Hun eier og driver samtidig sitt eget konsulentselskap, Larsdotter.

Publisert: 28.03.2023 12:31

Sist oppdatert: 28.03.2023 12:29

Mer om