Inger Synnøve Remme foto Marius Rosbach
PERMISJON: Inger Synnøve Remme er næringssjef i nye Ålesund kommune. Nå tar hun permisjon, og blir trolig ikke erstattet i permisjonstiden. Bildet er fra et boligseminar under DNB-uka i august 2019, der Remme møtte sammen med fagleder for byggesaker Lars Roger Lundanes, for å fortelle om næringsarbeidet i den sammenslåtte kommunen. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Exit for næringsjef

Næringssjefen i Ålesund tar permisjon etter ett år og fire måneder i jobben.

27.04.2021

Inger Synnøve Remme tok til som næringsjef i nye Ålesund kommune fra årsskiftet 2019/2020.

Da kom hun fra jobben som næringsrådgiver i Haram, og fikk jobben med å bygge opp en egen næringsavdeling i nye Ålesund.

– Jeg synes det er helt utrolig at en stor kommune som Ålesund, ikke har hatt enn næringsavdeling tidligere, sa Remme til NETT NO i august 2019, etter at hun hadde fått jobben som næringsjef.

Blir rådgiver
Nå tar hun permisjon i ett år, for å arbeide som rådgiver hos Ungt Entreprenørskap i Møre og Romsdal, skriver Ålesund kommune i en pressemelding. Ungt Entreprenørskap arbeider for å utvikle gründerånd og kunnskap om å etablere og drive bedrifter, og arrangerer blant annet konkurranset om beste elev- og studentbedrift, for elever på ungdomstrinnet, i videregående skoler og for studenter på universitet og høyskoler.

Ålesund kommune har stillingstopp og Remme blir trolig ikke erstattet i permisjonstiden. Permisjonen går fra 1. august 2021 til 31. juli 2022.

Remme sier i pressemeldingen at hun fikk et tilbud fra Ungt Entreprenørskap hun følte hun ikke kunne takke nei til.

- En ny strategi for Ungt Entreprenørskap trur jeg kan ha stor betydning for Ålesund kommune og regionen vår. Det å være brobygger mellom skole og næringsliv er viktig, og her har Ungt Entreprenørskap en viktig rolle, sier hun i pressemeldingen.

I pressemeldingen blir Remme også referert på at Ålesund kommunes organisasjon er bygget slik at det arbeidet som er begynt innen næringssamarbeid og -utvikling blir vil bli tatt godt vare på og ført videre.

Skulle bruke "Haram-modellen"
Den såkalte Haram-modellen skal ligge til grunn for den nye kommunens næringsarbeid, sa Remme til NETT NO i august 2019 i forbindelse med et møte under DNB-uka 2019, der hun presenterte planene for næringsarbeidet i nye Ålesund

Remme pekte på at "Haramsmodellen" først og fremst er et verktøy for samarbeid.

– Jeg som kommer fra Haram, har samarbeid mellom kommune og næringsliv i ryggraden. Næringslivet er kjempeviktig for å skape utvikling, og ringvirkningene som næringslivet gir er store, sa hun.

Skeptisk
Under The North West-konferanseuka våren 2019 sa tidligere Aker-sjef og tidligere næringssjef i Haram, Leif Arne Langøy, at han var skeptisk til i hvor stor grad nye Ålesund kommune ville klare å kopiere Haram kommune sin måte å drive næringsutvikling på.

I presentasjonen av den nye Ålesund kommune ble det lagt for lite vekt på næringsutvikling, etter Langøys vurdering. Den nye Ålesund kommune må presentere seg langt meir offensivt, mente han.

Etter kommunevalget september 2019 stilte ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) og varaordfører Vebjørn Krogsæter (Sp) til et felles intervju med NETT NO, blant annet for å snakke om hva næringslivet kunne vente seg fra kommunen de fire kommende årene.

"Vi går inn i eit meir tydeleg partnarskap med næringslivet for å skape gode lokalsamfunn. Når vi er sopass ambisiøse at vi går ut og seier at vi skal skape eit Ålesund som skal vekke nasjonal interesse, så gjer vi det på vegne av oss sjølv, men også næringslivet", sa Aurdal.

Publisert: 27.04.2021 09:08

Sist oppdatert: 27.04.2021 10:43