Intership Luis Magro Joar Gjerde Foto Intership 11
OVERLEVERING: Direktør Luis Magro (t.v.) ved Zamakona-verftet sammen med nestleder i Intership-rederiet, Joar Gjerde. Foto: Intership
Nytt

Fikk første av fire nybygg

Intership fikk overlevert ny brønnbåt fra spansk verft.

Marius Rosbach
22.12.2022

Brønnbåtrederiet Intership har fått overlevert det første av to nybygg fra det spanske Zamakona-verftet, ifølgje ei pressemelding.

Hareid-rederiet skal også bygge to båter i Tyrkia. Til sammen utgjør nybyggene investeringer på rundt to milliarder kroner.

Den nye brønnbåten «Inter Atlantic» har håndteringssystem for fisken fra MMC First Process. Om bord er det installert et stort produksjonsanlegg for ferskvann.

Nybygget går rett i arbeid for et større oppdrettsselskap, først i Skottland og deretter Canada.

Etter overtakelsen av alle nybyggene fra Zamakona- og Sefine-verftet, vil rederiet ha en flåte på 11 skip. Den totale flåtekapasiteten vil være på om lag 26,200 kubikkmeter. Brønnbåtene opererer i Norge, Chile, Skottland, og Canada.

Intership Inter Atlantic foto Intership 11
NYBYGG: «Inter Atlantic» er designet av NSK Ship Design og har en lastekapasitet på 2,200 kubikkmeter. Foto: Intership
Satser på ferskvannsbehandling

Rederiet har satsa på såkalt omvend osmose, hvor det brukes ferskvann for å behandle lus og sjukdom. Metoden er svært effektiv, og erfaringen er brukt til å forbedre det planlagte systemet på båtene, opplyser selskapet.

– Ferskvannsbehandling er sannsynligvis en av de mest skånsomme behandlingsmetodene, og det er med stor glede at vi tar levering av enda et nybygg med vårt industriledende oppsett for produksjon og behandling av laks med ferskvann, uttaler daglig leder Ole Peter Brandal i meldinga.

Publisert: 22.12.2022 12:06

Sist oppdatert: 22.12.2022 12:17

Mer om