Havbruksklynge per helge devold foto marius 11
KAN BLI ÅRETS DIGITALISERINGSLEDER: Per Helge Devold er ansvarlig for marked og kommunikasjon i MMC First Process. Her fra etableringa av et nettverk for havbruksbedrifter, som ble lansert ved Atlanterhavsparken i Ålesund. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Finalist i gjevt selskap

MMC First Process-topp konkurrerer med sjefen for Schibsted, Sjøfartsdirektoratet og Politiets IKT-tjenester om å bli Årets Digitaliseringsleder.

Marius Rosbach
24.10.2021

Per Helge Devold i MMC First Process er én av fire finalister til Årets Digitaliseringsleder 2021 som arrangeres av it-selskapet Atea.

Devold er nominert sammen med konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted, IT-direktør Sverre Rossebø i Sjøfartsdirektoratet og direktør Catherine Janson i Politiets IKT-tjenester.

– Stolt og ydmyk

Per Helge Devold er ansvarlig for marked og kommunikasjon i MMC First Process, som har hatt en voldsom vekst både i omsetning i antall ansatte de siste årene.

– Jeg er stolt og ydmyk over å være nominert sammen med så kompetente personer og selskap. Det er veldig hyggelig at det gode arbeidet som gjøres legges merke til, også utenfor regionen, forteller Devold til NETT NO.

Avgjørelsen om hvem som blir Årets Digitaliseringsleder kommer mandag.

– Prisen gis til en ildsjel som har utvist stødig lederskap i møte med et teknologisk landskap, heter det i en melding på selskapets Facebooks-side.

Etablerte habruksnettverk
På seinsommeren stod Devold og MMC First Process i spissen for å etablere nettverksselskapet Global Aquaculture Technology Hub (GATH).

Nettverket består av bedrifter som jobber med å lage, selge og bruke teknologi i oppdrettsnæringa – der flere er verdensledende i sine marked.

– I dag er tyngdepunktet for teknologiutvikling til akvakulturnæringen rundt Sunnmøre. Vi velger å gripe mulighetene som ligger foran oss, men lykkes bare hvis næring og samfunn står sammen og bruker teknologi for å løse felles utfordringer rundt fiskevelferd og bærekraft, legger Devold til.

Publisert: 24.10.2021 15:15

Sist oppdatert: 24.10.2021 15:32

Mer om