Torstein hegstad foto ogne
NESTEN ALLE PÅ PLASS: Torstein Heggstad (sittende) leder Sparebanken Vest sitt kontor i Ålesund og har selv rekruttert de ansatte. Stående f.v: Eirik Vartdal, Marte Tennebø Rødset, Ingvild Schrøder, Jan Arne Hjertvik, Marianne Stenseth, Kjetil Marstein, Arild Berents. Lengst til høyre konserndirektør personmarked Tore Dvergsdal fra hovedkontoret i Bergen. I tillegg er Mathias Frisvold, Heidi Thomassen og Ole Jonny Steinvik ansatt. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Første dag på kontoret i Ålesund

Torstein Heggstad fikk ja fra alle han spurte da han skulle bygge opp Sparebanken Vest sitt nye kontor.

01.09.2021

Onsdag hadde Heggstad og kollegaene sin første dag på kontoret i Ålesund sentrum.

Sparebanken Vest varslet i april at banken etablerer kontor i Ålesund, og at Heggstad hadde fått jobben med å bygge opp kontoret. Han kom fra stillingen som toppsjef hos Eivind Volstad-selskapet, Volstad as.

Øke til 10 milliarder
I dag har Sparebanken Vest utlån på 3,5 milliarder kroner til kunder på Nordvestlandet.

Målet til det nye kontoret er å øke utlånene til åtte - ti milliarder kroner innen fem år, sier Heggstad.

Han anslår at utlånene fra kontoret i Ålesund vil fordele seg 50/50 mellom utlån til privat og utlån til bedrifter. I banken som helhet er fordelingen omlag 75/25 mellom privat- og bedriftsmarked.

Fikk ja fra alle
Frem til i dag er det bare Heggstad som har arbeidet på Ålesund-kontoret. Hans viktigste jobb har vært å rekruttere folk, og Heggstad sier alle han har spurt har sagt ja.

Ved åpningen onsdag har kontoret 11 ansatte, medregnet Heggstad. Tre jobber med privatkunder, tre med bedriftskunder, tre er eiendomsmeglere og to jobber med leasing.

Planen er å bli flere, etterhvert som utlånene øker, sier Heggstad.

Publisert: 01.09.2021 13:55

Sist oppdatert: 01.09.2021 18:57

Mer om