Har arbeid til langt faerre i aar
FORLENGA SESONGEN: Geiranger Fjordservice fikk et godt fjoråret, etter at de blant annet har forlenga sesongen. Foto: Geiranger Fjordservice
Nytt

Gikk fra underskuddsår til superresultat

Ett av de sterkeste resultatene noen gang for Geiranger Fjordservice.

Marius Rosbach
03.08.2023

Etter noen tøffe pandemiår, kan aktivitetsleverandøren Geiranger Fjordservice smile bredt etter fjorårets resultat.

En omsetning på mer enn 34 millioner kroner og et resultat før skatt på over 6,2 millioner kroner, gjør 2022 til selskapets nest beste år noen gang.

Også 2023 tegner til å bli et år med overskudd og et godt resultat, opplyser daglig leder Helle Jensen og styreleder Leif Magne Klubbenes i en pressemelding.

Geiranger Fjordservice As
Tal i millionar kroner
20222021
Driftsinntekter3410,3
Driftsresultat4,5-3,3
Resultat før skatt6,2-3,6

Bare i 2019 har omsetningen og overskuddet vært høyere enn i fjor.

I åra etterpå – i 2020 og 2021 - ble virksomheten kraftig påvirka av pandemien, og begge åra endte med underskudd.

Har forlenga sesongen
Duoen peker på flere årsaker til det gode fjorårsresultatet.

– I tillegg til effektiv drift, er sesongforlengelse, også med vinterturisme og bedre fordeling av gjestene over året et viktig bidrag, både med tanke på bærekraft og utvikling av levende helårssamfunn, skriver duoen i meldinga.

I løpet av fjoråret ble også en del av virksomheten overflyttet til , Visitgeiranger, et datterselskap som også leverte et godt resultat i det første skikkelige driftsåret. Nyvinningen fungerer som salgs- og markedsføringsselskap av tilbud fra flere aktører i turistbygda.

– Resultatet, allerede etter ett års drift, på over tre millioner og en omsetning på cirka åtte millioner, er lovende og viser litt av potensialet, uttaler Klubbenes.

Forberedt på nye utslippskrav
Geiranger Fjordservice opplever at kundene deres er mer opptatt av miljø og bærekraft, og er forberedt til å møte nye utslippskrav i samarbeid med leverandører og forskningsmiljø.

Selskapet har blant annet hentet inspirasjon og ideer til opplevelser fra Glacier Bay Alaska, og etablert et nettverk sammen med Geiranger Turbuss og Verdsarvstiftinga – Norsk Fjordsenter.

– Godt samarbeid med andre aktører om pakker som gir større opplevelse på en enklere måte, peker fremover mot en mer lønnsom, bærekraftig, turisme med større innslag av innhold og opplevelser, også under transport, skriver selskapet.

Utbytte etter flere magre år
Etter det gode fjorårsresultatet har selskapet en egenkapital på drøyt 21 millioner kroner og langsiktig gjeld på litt over ti millioner kroner.

Etter flere magre år på utbyttefronten, ble det tatt ut 2,45 millioner kroner etter 2022.

Fjord Tours Group – som eies av Vy og Fjord 1 i fellesskap – er største eier i Geiranger Fjordservice med drøyt 30 prosent av aksjene. Geiranger Skysslag som eier rundt 16 prosent og Sparebanken Møre som eier knappe 15 prosent, er de andre større eierne i selskapet.

Visitgeiranger AsTal i millionar kroner


2022
2021
Driftsinntekter
8,1
3,6
Driftsresultat
2,3
-0,3
Resultat før skatt
2,3
-0,3

Publisert: 03.08.2023 12:36

Sist oppdatert: 03.08.2023 22:10

Mer om