Anne moen normal ålesund storsenter foto marius 11
NY BUTIKK: Anne Moen forteller at det har vært godt med kunder den første uka Normal har hatt åpent ved Ålesund Storsenter. Foto: Marius Rosbach
Nytt

God åpning for salgsvinner i Ålesund

Normal går mot strømmen i varehandelen. Nå er kjeden siste tilskudd ved Ålesund Storsenter.

Marius Rosbach
14.10.2021

Lavpriskjeden Normal er på plass ved Ålesund Storsenter og har dermed to butikker i Ålesund. Anne Moen har jobba med Moa-butikken tidligere, og forteller at det har vært bra besøk de første dagene.

– Det har vært en god åpningsuke og vi har hatt godt med folk, forteller hun til NETT NO.

Butikkjeden selger i forbruksvarer som folk bruker til daglig, og har satset på fysiske butikker i en tid hvor mange kjeder å måtte stenge ned.

Unge, eldre og turister
Moen forteller at de har opplevd en variert kundemasse i den nye storsenterbutikken.

– Vi har både eldre som bor i byen, og som synes det er kjekt at vi har kommet til sentrum. Og vi har også en del turister og ungdom, forteller hun.

De første dagene har det egentlig gått «mye av alt», men siden det er høstferie, blir det litt ekstra trykk på snacks- og godterihyllene.

Suveren vekstvinner
Den norske avdelingen til Normal-kjeden hadde ifølge Kapital en omsetning på 1,5 milliarder i fjor – og resultat før skatt var på 117 millioner. Ingen andre kjeder i varehandelen har vokst mer de siste åra.

Veksten i årene 2016 til 2020 var på hele 350 prosent, viser den årlige handelsrapporten fra handels- og tjenestenæringen Virke, ifølgje Dagens Næringsliv.

Den neste kjeden på lista er Bergans med en vekst på 146,7 prosent. Musti og Pet-butikkene som begge selger dyrefôr følger på de neste plassene i Virke sin oversikt.

Publisert: 14.10.2021 14:35

Sist oppdatert: 15.10.2021 09:14

Mer om