Fiskerstrand verft KLAUS KJERSTAD
KONTRAKT: Ferga Karlsøyfjord skal bygges om til batterihybrid, noe som gir mer arbeid til Acel - her adm. dir Klaus Kjerstad innfelt. Foto: Acel
Nytt

Hanka inn ny storkontrakt

Acel opplever rekordstor ordreinngang, og har nå fått stort ferjeoppdrag ved Fiskerstrand Verft.

14.09.2021

- Vi har i det inneværende året doblet hele ordreserveren vår, som i utgangspunktet var god. Det er kjekt å kunne si at vi nå har en “all time high” på ordrebeholdningen, vi ligger godt foran budsjettet for 2021 allerede - både i omsetning og i resultat, sier adm. dir. Klaus Kjerstad i Acel, i en pressemelding.

I august meldte selskapet om em storkontrakt med Artec Aqua på elektroinstallasjon av anlegget til Salmon Evolution på Indre Harøya.

Batterihybrid
Nå opplyser Acel at selskapet skal stå for komplett elektroinstallasjon og levering av hybridanlegget i anledning ombyggingen av fergen MF Karlsøyfjord på Fiskerstrand verft.

MF Karlsøyfjord ankommer Fiskerstrand verft ved årsskiftet, og fergen skal da ombygges fra dagens LNG-fremdriftssystem til et mer miljøvennlig hybridsystem med batteri som kraftkilde.

Siemens-samarbeid
Acel opplyser at selskapet tidligere har hatt fire ombygginger av denne typen, der de har installert Siemens-pakken på hybridanlegg. Men dette er første kontrakten hvor Siemens-pakken inngår som en del av deres leveranse.

- Vi har gode erfaringer med installasjon av Siemens sitt hybridsystem i denne typen oppdrag, og har lenge hatt et godt samarbeid med Siemens, sier Kjerstad.

Grønt fokus
MF Karlsøyfjord skal være på Molde-Vestnes sambandet, og skal ferdigstilles til juni 2022.

Ombyggingsarbeidet er en oppgradering i henhold til DNV-GLs “battery power”-notasjon, hvor batteriene blir den primære energikilden til fartøyet. Ved å ta i bruk et nytt og moderne batterisystem fra Siemens, vil hybridiseringen gi betydelige miljøfordeler i henhold til myndighetenes krav for denne type fartøyer.

Acel har vedtatt en egen strategi for å holde grønt fokus innenfor eget fagområde, og denne typen ombygging av fartøy er et riktig steg på vegen mot en grønnere fremtid, opplyser selskapet.

Foran prognosene
Acel jakter nå flere ansatte, for å få gjennomført alle prosjektene de nå har på gang.

Klaus Kjerstad forteller at Acel har en veldig god og trygg fremtid foran seg, og at de ligger bedre an enn de hadde i prognosene sine for 2021.

- Vi gleder oss til vegen videre og håper å vokse videre med enda flere dyktige ansatte på laget, sier Kjerstad.

Publisert: 14.09.2021 15:33

Sist oppdatert: 14.09.2021 15:34

Mer om