Reknes foto Reknes 11
VIL BLI FLERE: Et knippe Reknes-ansatte samlet i lokalene på Moa. Fra venstre: Rolf Waage, Karl-Inge Reknes, Henning Bottenvik, Steinar Lied, Ben-Richard Ebbesvik, Vegard Waagan, Thor Blichfeldt, Henning Andresen og Bjørn Inge Molvær
Nytt

It-selskap sikter mot vekst – og utlandet

Reknes er spesialister på avfallsbransjen. Ny sjef og nytt styre skal sørge for vekst.

Marius Rosbach
24.02.2023

It-selskapet Reknes har over 30 års erfaring i bransjen og er markedsledende på ERP-system for bedrifter som håndterer ulike typer avfall.

Nå har de lagt en plan for å ta steget videre og vokse – både i omsetning og antall ansatte.

– Vi ser store muligheter for at Reknes kan få fotfeste i flere land, og det er først og fremst Norden som er et interessant marked, forteller Rolf Waage til NETT NO.

Offentlige og private kunder
Waage har nylig inntatt sjefsstolen i selskapet som leverer skreddersydde system for aktører i avfalls- og gjenvinnings bransjen.

Kundene er alt fra offentlige avfallsmottak og gjenvinningsstasjoner, til private selskap som jobber med håndtering av avfallet på ulike måter.

– Det er en spesiell bransje, og utfordrende på mange måter at den er i stadig vekst. Mengden avfall øker hele tida, påpeker Waage.

Det er en spesiell bransje, og utfordrende på mange måter at den er i stadig vekst.
Rolf Waage

At løsningene til Reknes skal gjøre det enklere å hente ut verdier av avfallet, er en sterk motivasjon i jobben for den nye daglige lederen.

– Det som hele tida har vært kjernen i Reknes sine løsninger, er systemer for farlig avfall som olje, eller maling og andre ting som kan være skadelig, om det ikke håndteres på en skikkelig måte, sier Waage.

Årimg og Bingsa Gjenvinning foto Kristin Støylen 11
BLANT KUNDENE: Kundene er alt fra offentlige avfallsmottak og gjenvinningsstasjoner, til private selskap som jobber med håndtering av avfall. Årim & Bingsa Gjenvinning er blant kundene. Foto: Kristin Støylen

Nytt styre med kjente ansikt
Et nytt styre er blant flere grep som er gjort for å stake ut ny kurs. Daglig leder Kine Berild Norheim i Nextdigital er kommet inn som styreleder.

Med seg på laget har hun it-veteranen Geir Balnes som blant annet har erfaring fra ledende stillinger i Ekornes og tidligere Rolls-Royce Marine. I tillegg har Volstad Maritime-topp Eirik Arne Syversen tatt plass i styret.

– Det er et styre som jeg har stor tro på vil hjelpe oss å stake ut kursen videre, sier Waage.

Fordel med skreddersydd system
Strengere krav spesielt for håndtering av farlig avfall, sammen med økende mengde avfall, er blant årsakene til at Reknes tror det er gode muligheter for vekst.

Waage forteller at de største konkurrentene, gjerne er store ERP-leverandørene, som retter seg mot alle typer bransjer.

– Fordelen for en kunde som velger vår løsning, er at de ikke trenger å lage modifikasjoner for å få et system som virker mot bransjen, forteller Waage.

Har snudd skuta etter krevende år
Omsetningen har økt jevnt og trutt for Reknes, men det har vært noen krevende år for å få lønnsomhet i drifta. Nå er de klart å snu skuta, og i fjor ble det et lite overskudd av en omsetning på rundt 18 millioner kroner.

– Vi har hatt gradvis vekst i inntektene. Nå går vi over til en ny og mer repeterende inntektsmodell, der kundene leier software, sier Waage.

Gründer Karl-Inge Reknes er i dag majoritetseier i selskapet med drøyt 96 prosent av aksjene.

Legger plan for investeringer
Nå jobbes det med å finne ut hvilke investeringer som kreves, og hvilken rekkefølge ting skal skje i.

Waage sier det kan bli aktuelt å hente inn frisk kapital, men at det foreløpig er for tidlig å si noe mer konkret om dette.

– Kunsten er å velge hvilke muligheter vi skal gå for, og hvilke vi skal la ligge, sier han.

Reknes holder til i 4. etasje på Amfi Moa-senteret sammen med flere andre it-selskap. I dag er de blitt 14 personer, men Waage regner med at de skal bli flere for å håndtere den planlagte veksten.

– Vi har en stilling utlyst nå, også kommer det nok flere stillinger fra oss etter hvert, legger han til.

Publisert: 24.02.2023 05:00

Sist oppdatert: 23.02.2023 22:40

Mer om