Kodebyraaet Emil Bonsaksen Anne Kristine Lund Anthoni Mikal Giskegjerde Foto Kodebyraaet 11
FÅR NY EIER: Boitano-gründer Anne Kristine Lund flankert av Emil Bonsaksen (t.v.) og Anthoni Mikal Giskegjerde i Kodebyraaet, som nå får ny eier. Foto: Kodebyraaet
Nytt

Programvareutviklere selger til Oslo-selskap

Gründerne blir med videre. Momentium-duo blant investorene som får gevinst.

Marius Rosbach
09.01.2023

Softwareutviklingsselskapet Kodebyraaet kjøpes opp av it-konsulentselskapet Boitano i Oslo. Det Giske-baserte selskapet har blant annet vært eid av de to ledende ansatte - Emil Bonsaksen og Anthoni Mikal Giskegjerde – som begge blir med videre.

- Våre stillinger forblir de samme som vi har i dag, opplyser Bonsaksen til NETT NO.

Han er daglig leder og gründer i Kodebyraaet, og vil samtidig få en plass i den nye konsernledelsen.

– Den perfekte partner
De finansielle investorene har bestått av Oslo-selskapet Naive Melody og Ahl As – eid av Momentium-gründerne Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård.

De får oppgjør i kontanter, ifølge pressemeldinga om oppkjøpet. Partene vil ikke kommentere salgssummen.

– Boitano er den perfekte partner for oss. Her får vi jobbet med et bredere spekter av kunder, og vi får fulgt kundene i en større del av prosessen. Sammen med Boitano skal vi også utvikle nye produkter, som vi tror vil treffe markedet godt, uttaler Bonsaksen i meldinga.

17 utviklere i Ålesund og Oslo
Kodebyraaet består av 17 programvareutviklere fordelt på kontorer i Ålesund og Oslo. Selskapet ble startet i 2011 for å utvikle billettsystemet Tikkio.com.

De har også lagd billånappen Share i samarbeid med If og NAF, elektrikertjenesten SpotOn og kontordelingsplattformen Orbit. De har også levert til kunder som Snøhetta, Statsbygg og Andøya Space.

Selskapet mer enn doblet omsetningen fra 2018 til 2021, da de omsatte for 22,5 millioner kroner.

Ser på flere vekstmuligheter
Boitano er et partnerdrevet IT-konsulentselskap, som ble etablert i 2018.

– Vi har gjort en strategisk endring i Boitano, hvor vi skal utvide kjernevirksomheten og vokse i nye markeder. Oppkjøpet av Kodebyraaet er det første steget i denne retningen, og vi ser på flere andre muligheter i it-konsulentmarkedet – både organisk og gjennom oppkjøp, uttaler Anne Kristine Lund, gründer og daglig leder i Boitano, i meldinga.

Investerer overskuddet i oppsstartselskaper
De siste årene har det Oslo-baserte firmaet vokst kraftig, og teller i dag 49 teknologer og utviklere. Overskuddet investeres i oppstartsselskaper innen teknologi.

Omsetninga for Boitano endte på mer enn 81 millioner kroner i 2021, og de regner med å nå 100 millioner i 2023. Sammen med rakettveksten, har Boitano drevet lønnsomt. Resultat før skatt i 2021 endte på 7,8 millioner.

Publisert: 09.01.2023 22:36

Sist oppdatert: 09.01.2023 23:02

Mer om