Norwegian hydrogen leiargruppa foto norwegian hydrogen 11
ÅLESUND-SELSKAP: Norwegian Hydrogen har mellom anna Flakk-gruppa i Ålesund på eigarsida. Her er leiargruppa samla i fjor. Foto: Norwegian Hydrogen
Nytt

Kjøper seg opp i Narvik-selskap

Norwegian Hydrogen i Ålesund blir majoritetseier i selskap med store ambisjoner.

Marius Rosbach
27.01.2022

Norwegian Hydrogen blir største eier i H2-Arctic, som samtidig skifter navn til Narvik Hydrogen.

Ålesundselskapet har gått inn som største eier med i overkant av 50 prosent av aksjene i Narvik-selskapet, blir det opplyst i en pressemelding torsdag.

Narvik Hydrogen satser på å spille en sentral rolle i utrullingen i hydrogen som drivstoff og trapper opp ambisjonen med nye eiere.

– Vi har allerede flere konkrete planer og prosjekter på gang, og vi ser på flere lokasjoner for produksjon og distribusjon. Det jobbes med markedsmuligheter og samarbeidsavtaler både på norsk og svensk side av grensen, uttaler daglig leder Håvard Hjallar i Narvik Hydrogen i meldinga.

Hjallar eier 16 prosent av aksjene, og i tillegg har bergensbaserte Greenstat en eierandel på 34 prosent.

– Arbeider målrettet
Narvik Hydrogen-sjefen er storfornøyd med Ålesund-partnerne de har fått med på satsinga fra Narvik.

– Norwegian Hydrogen arbeider målrettet og med god fart, og har innen få år posisjonert seg for å kunne ta en sentral rolle i det grønne skiftet gjennom sin storstilte satsing på infrastruktur for grønt hydrogen både i Norge og i utlandet, forteller han.

Flere planer på Nordvestlandet
Norwegian Hydrogen jobber blant annet med planer om ulike hydrogenanlegg i Hellesylt, på Dyrkorn og Gjøsundet på Nordvestlandet.

Forrige uke ble det kjent at Ålesund-selskapet samarbeider om gudstog på hydrogen på Raumabanen, og har sikra seg areal for produksjon.

Norwegian Hydrogen er også storeier i distribusjonsselskapet Hyon, som skal børsnoteres.

Publisert: 27.01.2022 14:53

Sist oppdatert: 27.01.2022 20:18

Mer om