rettssal illustrasjon foto marius 11
KONKURSHOPP: Flere selskap måtte møte i Møre og Romsdal tingrett i januar i år, enn de siste par årene. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Året starta med konkursøkning

Metallbedrift i Langevåg mellom fem bedrifter som har gitt opp drifta siste uka.

Marius Rosbach
02.02.2023

Tallet på konkursåpninger i januar i Møre og Romsdal er de høyeste siden 2020.

Etter at Møre og Romsdal tingrett åpna konkurs i hele fem bedrifter i løpet av de siste dagene i januar, endte fylket opp med 24 konkursåpninger denne måneden. Det er samme nivået som rett før pandemien slo til 2020.

Sammenlignet med i fjor, økte antallet konkurser med 40 prosent i januar i år. Samme måned i 2022 var det 17 konkursåpninger i fylket, mens det bare var sju konkurser i årets første måned i 2021.

Også på landsbasis gikk konkurstallene også opp i januar. 355 selskap gikk konkurs i løpet av måneden – noe som er en oppgang på 60 prosent.

Stor gjeld etter metallproduksjon
Metallproduksjonsbedrifta Frost Manufacturing i Langevåg er blant selskapene som meldte oppbud i slutten av januar. De har produsert metallvarer og halvfabrikata til industrien og forbrukere, i tillegg til bygg- og anleggsbransjen.

Rettspapira viser at firmaet som starta opp i 2021, har gjeld på 5,4 millioner kroner. Verdiene i selskapet er anslått til knappe fire millioner.

Sula-firmaet har kun levert regnskap for 2021 og hadde tre årsverk i arbeid det året. De hadde en omsetning på drøyt fem millioner og et overskudd på knape 400.000 kroner det året. Selskapet hadde også betydelig gjeld.

Håp om ny drift for byggkonsulenter
Byggkonsulentselskapet Dr. Ing Steinar Trygstad i Breivika i Ålesund meldte oppbud tidligere i uka.

Her jobbes det med å få på plass ny drift for de ti ansatte.

– Vi håper å få på plass en god og helhetlig løsning i løpet av kort tid, fortalte bostyrer Axel Villads Lange til NETT NO.

Vannfirma meldte oppbud
En annen Breivika-bedrift Nordic Water System, ble også slått konkurs i tingretten tirsdag etter at ledelsen meldte oppbud.

Firmaet som har drevet utvikling av ulike vannkonsept, ble startet i 2020. Det har knapt vært inntekter i selskapet, ifølge regnskapene som er levert.

Ifølge kjennelsen fra tingretten er det en samlet gjeld i selskapet på nær én million kroner og verdier for mellom 10 og 20.000 kroner.

I løpet av den siste uka har også spiseplassen Tasty Corner på Amfi Moa og et massasjestudio i Ålesund gått konkurs.

Publisert: 02.02.2023 15:00

Sist oppdatert: 02.02.2023 17:55