Monica molvær foto Ålesund Sentrumsforening 11
Monica Molvær (H) vil vite hvordan ordføreren har tenkt til å løse utfordringene næringslivet opplever i en interpellasjon til kommunestyremøtet torsdag. Foto: Ålesund sentrumsforeningen
Nytt

Er utålmodig på vegne av bedriftene

Monica Molvær (H) er uroa for hvordan Ålesund skal være en næringsvennlig kommune uten næringssjef.

Marius Rosbach
14.02.2022

Kommunestyrepolitiker Monica Molvær (H) skriver i en interpellasjon at Høyre er bekymret for hvordan Ålesund kommune skal nå måla i næringsstrategien uten en dedikert næringssjef.

Fortvila utbyggere
Den siste tida har flere utbyggere fortalt Sunnmørsposten om sin frustrasjon over kapasiteten i byggesaker. Det er bakgrunnen for at Molvær til kommunestyremøtet torsdag ber ordføren fortelle hva som gjøres.

– Vi har lest flere historier om utbyggere som har vært fortvilet over økte gebyrer og saksbehandlingstid i kommunen mange ganger tidligere, men siste tiden har det kommet enda flere reaksjoner, skriver Molvær i interpellasjonen.

Ålesund-politikeren vil vite hvordan ordføreren har tenkt til å løse utfordringene - og hvordan arbeidet med å være en næringsvennlig kommune blir håndtert –uten en næringssjef.

Flere advarte etter næringssjef-exit
Molvær viser til at kommunen nylig har lagt ned mye arbeid i å utarbeide næringsstrategien, og at den skulle være en av de sentrale rettesnorene i kommunens arbeid i framtida.

NHO Møre og Romsdal og Næringsforeningen Ålesundregionen var blant dem som frykta at arbeidet med strategien var bortkasta, da det ble kjent at Inger Synnøve Remme i fjor fekk permisjon frå jobben som næringsjef – utan at det blei sett inn ein erstattar.

Da Remme gikk ut i permisjon i fjor, stod næringsavdelinga i praksis igjen uten ansatte.

No er næringssjef-stillinga fjerna frå organisasjonskartet, og Remme vil ikkje no kommentere om ho kjem tilbake etter permisjonen over sommaren, eller ikkje.

Podium

E7/S1 Kjersti Kleven og Lene Trude Solheim om møteplassar for næringslivet i og etter korona.

Publisert: 14.02.2022 14:54

Sist oppdatert: 14.02.2022 21:11

Mer om