Jon birger løvik montasje fase to foto atlantic sapphire 11
NY OPERASJONSDIREKTØR: Jon-Birger Løvvik er ny operasjonsdirektør (COO) i Atlantic Sapphire. Selskapet melder at de er klare med fase to av den landbasrte oppdrettssatsinga tidlig neste år. Foto: Atlantic Sapphire
Nytt

Klar for neste fase – neste år

Lakseoppdrettere forfremmer direktør og er forsinka med neste steg.

Marius Rosbach
08.03.2022

Atlantic Sapphire trenger mer tid før de er klare for fase to med sin landbaserte oppdrettsvirksomhet ved Miami i Florida.

Selskapet med hovedkontor i Vestnes har samtidig forfremmet Jon-Birger Løvvik til operasjonsdirektør (COO), ifølge en månedlig oppdatering fra selskapet.

Løvvik er bror til en av Atlantic Sapphire-gründerne, Bjørn-Vegard Løvik, og har vært jobbet for selskapet siden 2010. Han har mer enn 20 års erfaring fra bransjen og ledet blant annet satsingen til selskapet i Danmark fram til 2018.

Klar for neste fase tidlig i 2023
Atlantic Sapphire er i oppbyggingsfasen med oppdrettssatsingen, og i gang med første fase ved anlegget i Florida, USA.

Samtidig er neste steg noen måneder forsinket, ifølge den tidligere opplyste planen. Selskapet opplyser nå at de venter ha fase to av utbyggingen klar for fisk tidlig i 2023.

Oppdretterne planlegger å slakte rundt 1000 tonn fisk i første og andre kvartal i år. Med fase to fullt utbygd planlegger selskapet ha en kapasitet på 25.000 tonn laks årlig.

Slaktet 300 tonn i februar
I oppdateringen melder selskapet om stabil produksjon med 300 tonn slaktet laks i februar. Fisken som ble satt ut i anlegget fra midten av 2020 viser stabil vekst og oppdretterne melder at de er fornøyd med kvaliteten.

Laksen som selges under merkenavnet «Bluehouse Salmon» er tilgjengelig ved rundt 2000 utalgssteder i USA. Snittprisen for laks fra Atlantic Sapphire i USA var i februar på 7,6 dollar.

Nedtur på børsen
Aksjekursen til selskapet har falle med kring 80 prosent det siste året, og det største kursfallet kom etter at det vart brann i selskapet sitt pilotanlegg i Danmark.

Børsen prisar no selskapet til knappe 2,5 milliardar kroner.

Publisert: 08.03.2022 07:55

Sist oppdatert: 08.03.2022 08:36

Mer om